Cum poţi creşte acasă ananas în ghiveci

Cultivarea ananasului în ghiveci este o variantă excelentă pentru cei care doresc să adauge o frumusețe deosebită și exotism în interiorul casei. Această plantă decorativă, perenă va diversifica aspectul locuinței dumneavoastră, iar dacă o veți îngriji corect, peste 2 ani vă va bucura prin flori frumoase, dar și fructe apetisante.

Cultivarea ananasului în condiții casnice este o sarcină realizabilă, dar necesită şi ceva efort. Respectând câteva reguli simple, veți putea să vă bucurați îndelung de aspectul original și mireasma desăvârșită a acestei plante deosebite.

Ananasul este o plantă, care adoră lumina. Cel mai bun loc pentru cultivarea lui este în apropierea geamurilor sudice sau sud-estice. El nu necesită să fie umbrit și apărat de razele solare directe. Nu se recomandă răsucirea ananasului în jurul propriului său ax. Dacă expunerea la lumină este insuficientă, dezvoltarea ananasului se încetinește și el nu va putea să rodească. În timpul toamnei și iernii se recomandă iluminarea suplimentară a plantei cu o lampă cu lumină albă, pe parcursul a aproximativ 10 ore pe zi.

Ananasul adoră căldura și se simte foarte bine la temperaturile văratice 25-28°C. În timpul zilelor însorite scoateți-l afară, iar noaptea, ca să evitați hipotermia plantei, aduceți-o în casă. În timpul iernii mențineți temperatura din încăpere la nivelul 22-24°C.

Ananasul suportă bine aerul uscat și nu necesită să fie stropit frecvent cu apă. Însă în perioadele caniculare ar trebui să-i organizați periodic câte un duș cald. Acest lucru se face seara, cu apă la temperatura camerei.

Ananasul de cameră trebuie irigat foarte bine cu apă caldă (30-35°C) și stătută. Asigurați-vă că substratul este îmbibat complet cu apă. În timpul iernii permiteți-i plantei să se odihnească: reduceți numărul de irigări și nu-i stropiți frunzele.

În perioada de creștere activă fertilizați ananasul cu infuzie de bălegar. Fertilizați ananasul cu soluție diluată o dată la 2 săptămâni. După apariția tijei înlocuiți bălegarul cu un îngrășământ mineral complex pentru culturile floricole.

Vizualizări: 1,667

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: