Cum se poate îmbunătăți o grădină pentru sezonul estival

Primăvara este un moment ideal pentru a aduce modificări și îmbunătățiri la grădină. Cu vremea mai caldă, zilele mai lungi și mult soare, există multe lucruri pe care le puteți face pentru ca grădina să fie mai primitoare.

În cele ce urmează vă vom oferi sfaturi și trucuri pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți grădina primăvara, de la plantarea de noi flori și legume până la curățarea și întreținerea uneltelor de grădină.

Începeți cu o curățenie generală

Înainte de a începe să adăugați noi plante și flori, este important să vă curățați grădina. Îndepărtați frunzele moarte, ramurile și orice alte resturi care s-ar fi putut acumula în timpul iernii. Greblați grădina pentru a îndepărta frunzele sau resturile căzute și tăiați orice ramuri sau plante moarte. Acest lucru vă va oferi un spațiu curat cu care să lucrați și vă va permite să vedeți ce trebuie să faceți în continuare. 

Apoi puteți începe instalarea terasei și a accesoriilor specifice. Din cadrul acestora pot face parte și un balansoar sau un hamac așezat la umbră. Jucați-vă cu spațiul pe care îl aveți la dispoziție și încercați să-l folosiți cât mai eficient. 

În plus, poți să-ți achiziționezi o veselă specială și accesorii de masă speciale pentru terasă. Acestea le găsești în fiecare catalog Pepco nou, unde îți sunt prezentate multe alte lucruri folositoare pentru terasă. 

Toaletare arbori și arbuști

Primăvara este un moment excelent pentru a vă tăia arborii și arbuștii. Acest lucru vă va ajuta să îndepărtați ramurile moarte sau deteriorate, să îmbunătățiți forma plantelor și să încurajați o creștere sănătoasă. Asigurați-vă că folosiți unelte și tehnici potrivite pentru tăiere pentru a evita să deteriorați plantele.

Instalați iluminatul de terasă

Iluminatul poate ajuta la crearea unei atmosfere frumoase și primitoare pe terasă. Instalați iluminatul în jurul aleilor, a elementelor de decor și a altor zone pentru a vă evidenția plantele și a crea o ambianță caldă și primitoare. 

Poți instala luminițe și pe tavanul terasei sau în jurul acesteia. Îți recomandăm să nu folosești lumini puternice deoarece acestea vor atrage insecte

Adăugați un decor de grădină

Adăugarea unui decor de grădină, cum ar fi statui, căsuțe pentru păsări și clopoței de vânt, pot adăuga o notă personală grădinii. Alegeți piese care reflectă stilul personal și care adaugă interes terasei. 

Dacă aveți copii puteți amenaja un loc special de joacă. Acesta poate include o groapă cu nisip, tobogane sau o trambulină clasică. Acest tip de jucării sunt potrivite atât pentru băieți, cât și pentru fete. Analizează spațiul pe care îl ai la dispoziție și vezi dacă ai posibilitatea de a adăuga o tiroliană. Sigur îți vei cuceri copiii cu aceasta, iar ea va deveni principala atracție în timpul verii.  

Din cadrul unei terase sau curți de casă nu trebuie să lipsească un grătar. Poți instala un grătar fix sau poți apela la unul mobil, pe care îl poți muta în funcție de preferințe și de condițiile meteo. 

Indiferent de modalitățile pe care alegi să le folosești, ține cont că terasa ta trebuie să fie un refugiu răcoros. Asta înseamnă că trebuie să te asiguri că vei avea umbră atunci când stai pe terasă. 

Vizualizări: 295

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: