Cum se testează rezistența podurilor de pe centură!

Pe sectorul vestic al Variantei Ocolitoare a Municipiului Târgu Jiu antreprenorul care a realizat podurile a început efectuarea testelor obligatorii înainte de deschiderea circulației rutiere pe acestea. Aceste încercări se execută cu convoaie de autocamioane de tip Trakker.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova a anunțat că a început efectuarea testelor obligatorii înainte de deschiderea circulației rutiere pe podurile nou construite, de pe varianta ocolitoare a Târgu Jiului.

Testele presupun trecerea pe aceste poduri a unor convoaie de autocamioane de tip Trakker, dispuse în diverse scheme de încercare.

„Scopul principal al încercărilor este obținerea de informații asupra comportării reale a suprastructurii podului, la încercarea podului înainte de darea în exploatare, pentru aprecierea stării de viabilitate din următoarele puncte de vedere: starea de deformații și deplasările unor puncte sau ale unor secțiuni caracteristice; rezistența și stabilitatea structurii; comportarea elastică; concordanța cu prevederile de calcul prin compararea săgeților admisibile cu cele măsurate; posibilitatea urmăririi comportării în timp pe durata de serviciu”, se arată în comunicatul DRDP Craiova.

Datele obținute în aceste faze vor permite o comparație între modul admisibil și comportarea reală a acestui tip de suprastructură iar astfel de încercări se recomandă în cazul podurilor noi, cu deschiderea mai mare de 33 de metri. 

Darea în exploatare a podurilor noi, prevăzute a fi încercate, este permisă numai după efectuarea încercării si obținerea avizului comisiei de recepție. 

Primele teste s-au realizat la podul peste râul Jiu, din zona de sud a municipiului Târgu Jiu și vor continua, în zilele următoare, la toate podurile și pasajele unde există obligativitatea efectuării acestor teste.

Galerie foto





Vizualizări: 684

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: