Rânca: Două anotimpuri în același loc

Păduri de ghiocei și troiene de trei metri. Asta pot descoperi turiștii care ajung în zona de munte a județului Gorj. În apropiere de Rânca, au înflorit deja ghioceii, iar imaginile surprinse în pădure sunt spectaculoase. Mai sus, în stațiune, este iarnă în adevăratul sens al cuvântului, cu nămeți uriași.

Iarna și primăvara se regăsesc în același loc în zona de munte a județului Gorj. În apropiere de releu, au înflorit ghioceii. Zona este cunoscută mai mult de localnici. Turiștii încă nu au descoperit-o. „Doar noi, oamenii locului ce mai știm această pădure. Le spunem că nu au voie să îi rupă pentru că sunt protejați. Este o splendoare. Vin mereu aici să văd dacă au înflorit ghioceii. Acum au înflorit, a mai nins peste ei, apoi s-a topit zăpada. Și florile au rezistat. Peisajul este unul fantastic. Avem și primăvară și iarnă în același timp”, a spus băcița Mărioara Babu.

Mai sus, în stațiunea Rânca, nu sunt urme de îndoială. Iarna e tot la ea acasă. Primăvara se lasă așteptată. Spre bucuria celor care și-au programat vacanța la munte, sezonul de schi se va prelungi în acest an. „Este foarte frumos. Este iarnă adevărată în continuare. Îmi place foarte mult că este foarte liber în stațiune. Nu mai este așa aglomerat ca la început de sezon. Este foarte frumos, liniște, aer curat, multă zăpadă și putem schia în voie”, a spus un turist venit din Constanța. „Noi suntem cu cei mici în vacanță. Când am plecat de acasă, era soare, primăvară. Nu ne așteptam să găsim troiene așa mari de zăpadă. Ne-am bucurat că a mai nins și acum în aceste zile”, a spus o turistă.

Vizualizări: 3,158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: