Cum stoarce Edilitara bani de la Primăria Târgu Jiu

O firmă a Primăriei Târgu Jiu ar putea încasa bani grei în 2017, de la bugetul local, pentru că în 2014 a montat prin oraş panourile de afişaj electoral. Edilitara Public SA  cere în instanţă sute de mii de lei de la Primăria Târgu Jiu, deşi este societatea primăriei. Firma condusă de Alexandru Zaharia solicită bani pentru lucrări făcute în 2014, cu ocazia alegerilor parlamentare şi europarlamentare.

Edilitara a câştigat deja un prim proces, obligând Primăria Târgu Jiu la plata sumei de 171.859 lei, din care 35.408 lei penalităţi întârziere pentru neplata facturilor până la sfârşitul anului 2015. Într-un alt proces, Edilitara cere 559.811 lei penalităţi acumulate din neplata aceloraşi facturi până la finalul lui 2016.

Plângerea a fost depusă în luna mai a acestui an, procesul fiind câştigat de Edilitara la început de mandat al noului primar Marcel Romanescu. Primăria a susţinut în instanţă că nu a înregistrat în contabilitate facturile emise de Edilitara Public, pentru că nu ar fi fost însoţite de documente justificative. În plus, primăria ar fi cerut doar montarea panourilor de afişaj, nu „confecţionarea, vopsirea, inscripţionarea panourilor de afişaj, aşa cum s-a facturat”. La fel, printr-o altă adresă din martie 2014, primăria a comunicat numărul de cabine de vot necesare fiecărei secţii de votare de pe raza Municipiului Târgu Jiu pentru Senat-Colegiul 2 şi pentru alegerile Parlamentului European, şi nu confecţionarea şi vopsirea cabinelor de vot, confecţionarea, vopsirea, montarea, demontarea  urnelor şi a săgeţilor indicatoare, aşa cum a facturat Edilitara.

Instanţa a constatat însă că printre obiectele  contractului 7210/2014 se regăseşte şi efectuarea de ,,confecţii metalice diverse”, iar pe fiecare dintre facturile depuse la dosarul cauzei se menţionează ,,sector confecţii metalice”, dar şi numărul adreselor emise de primărie  prin care au fost practic individualizate aceste confecţii metalice. 

Mai mult, contractul făcea referiri clare la faptul că primăria trebuie să achite prestaţiile în 60 de zile, altfel se vor percepe penalităţi de întârziere de 0,05% zi/întârziere”. Rămâne de văzut cui va imputa primarul sumele dacă primăria va pierde definitiv procesul. În primul proces pierdut la Judecătoria Târgu Jiu, primăria a făcut apel, al doilea nefiind încă judecat.

Vizualizări: 1,221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: