Lucrări pe jumătate finalizate la podul de la Turcinești

Chiar dacă a fost reluat traficul pe podul de la Turcinești, firma constructoare încă mai are de muncit la albia râului Jiu. Lucrările de consolidare a podului se vor încheia abia în două luni. Până atunci, se va lucra la stabilizarea celor două maluri pentru a preveni noi situații asemănătoare.

De luni a fost reluată circulația pe podul de la Turcinești. Restricția este de 5 tone pentru ca și microbuzele școlare să aibă acces pe pod. Chiar dacă traficul a fost redeschis, mai este de lucru până când lucrarea va fi gata. „Lucrările nu sunt finalizate. Contractul este în derulare. Termenul de finalizare este sfârșitul lunii noiembrie. Se lucrează la stabilizarea malurilor. Se pun parapeții de sprijin. Aceasta a fost marea noastră grijă: reluarea circulației”, a fost asigurarea venită de la Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean.

Vestea a venit ca o mană cerească pentru mii de localnici din Turcinești care erau nevoiți să ocolească zeci de kilometri pentru a ajunge la Târgu Jiu: „Nu ne așteptam să-l deschidă așa de repede. Noi ne gândeam că vor trece ani până când va fi gata. Este foarte bine așa pentru că nu mai ocolim. Copiii sunt duși cu microbuzul la școală și nu mai pierdem nici timp pe drum”, ne-a spus o femeie din Turcinești.

Întreprinderea de Drumuri și Poduri Gorj efectuează lucrările de la pod. Contractul este în desfășurare, iar termenul de finalizare este sfârșitul lunii noiembrie. Tot atunci se va afla și dacă au mai rămas bani necheltuiți din suma trimisă de la Guvern. Nouă milioane de lei au venit în Gorj din fondul de rezervă. Sumele care vor rămâne necheltuite vor fi restituite.

Galerie foto



Vizualizări: 994

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: