Cum trebuie îngrijiți trandafirii pe timp de vară!

Trandafirii au nevoie permanent de îngrijire nu numai primăvara sau toamna. Și pe timp de vară trebuie să stropești neapărat trandafirii ca să reziste în zilele caniculare.

Vara se apropie cu pași repezi, iar mulți dintre români își pregătesc deja grădinile pentru vremea caniculară. Trandafirii  se numără printre cele mai apreciate și mai frumoase flori plantate în grădini și ei au nevoie de o îngrijire aparte, mai ales în zilele toride.

Îngrijirea trandafirilor în timpul verii este crucială pentru menținerea sănătății și a frumuseții acestor plante. Dacă nu plouă, aceste minunate flori trebuie să fie udate o dată pe săptămână. În această situație, fiecare plantă trebuie să fie irigată într-o dimineață cu aproximativ 10 litri de apă.

Un alt aspect important la îngrijirea trandafirilor pe timp de vară îl reprezintă protejarea plantelor de atacul afidelor. În zilele caniculare, aceste insecte hemiptere atacă planta și extrag sucurile, lăsând frunzele ondulate, cu un aspect inestetic. Cea mai bună apărare împotriva afidelor este stropirea trandafirilor cu soluții speciale și hidratarea corespunzătoare.

Soluția se pulverizează direct pe afide spre sfârșitul zilei, chiar înainte de apusul soarelui. După 48 de ore vom efectua o a doua pulverizare. Astfel ne vom asigura că scăpăm definitiv de această problemă. O altă modalitate rapidă de a scăpa de aceste insecte enervante este strivirea lor între degete. De asemenea, afidele pot fi spălate de pe plantă cu apă, folosind un furtun cu presiune. Totuși, presiunea nu trebuie să fie prea mare, pentru că există șanse să rupem planta.

În procesul de îngrijire a trandafirilor, tunderea acestora are o importanță deosebită. Începutul verii este momentul oportun pentru îndepărtarea tufelor bolnave sau foarte bătrâne. Se taie complet ramurile, se sapă bine solul, iar apoi fertilizăm și irigăm bine. Este recomandat să avem grijă la tunderea „de întreținere” a trandafirilor, o dată pe săptămână, când trebuie să tăiem lăstarii cu flori trecute.

Când vine vorba despre îngrijirea trandafirilor pe timp de vară, în zilele toride poți proteja plantele prin pulverizarea lor cu apă înainte răsăritul soarelui. De asemenea, poți chiar să le creezi puțină umbră cu ajutorul unor plase.

Vizualizări: 13,463

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: