Cum vrea municipalitatea să plombeze gropile pe timpul iernii

Primăria Târgu Jiu a făcut provizii de mixtură rece, pe care o va folosi să acopere gropile ce vor apărea în sezonul rece. Pe lângă acest material, muncitorii vor avea la dispoziție și bucăți de pavele cu care să astupe craterele din asfalt. Soluția este una de compromis și, promit autoritățile, gropile ce vor apărea la iarnă vor fi asfaltate în primăvară.

Angajații Primăriei Târgu Jiu au demarat o serie de reparații pe mai multe străzi din oraș. Până când se va răci vremea, vor continua și cu alte zone. “În acest moment, asfaltăm pe strada Tudor Vladimirescu și intersecția Popilian cu Dragalina. Au fost destul de multe străzi la care am schimbat stratul de uzură: Minerilor, Sadoveanu, 30 Decembrie. Erau denivelate, destul de prăpădite”, a spus Ionuț Jilăveanu, șeful Serviciului de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Jilăveanu a mai explicat ce variantă au muncitorii pentru gropile ce vor apărea în carosabil în această iarnă. Le vor petici cu mixtură rece sau cu pavele până în primăvară. „Ne pregătim acum de iarnă. Încercăm să îndepărtăm zonele de mozaicare unde înghețul și dezghețul ne pot face probleme, să scoată bucăți mari de asfalt. Ne pregătim în cazul în care, în timpul iernii, apar astfel de probleme. S-a achiziționat mixtură rece care poate fi folosită pe timpul iernii. Se așează în gropile formate, se bate cu un mai, se tasează. Plomba ține trei-patru luni, ca să poți să ieși din iarnă. Mai avem și varianta cu acele pavele, piatra cubică, urmând ca, în primăvară, să o îndepărtăm și să punem asfalt”, a mai adăugat Jilăveanu.

Vizualizări: 787

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: