Datorii uriașe către primărie. „Au case, mașini, bani, dar nu plătesc!”

Problema datornicilor care nu trec pe la primărie să-și achite dările către stat ori amenzile nu pare stinsă la Primăria Scoarța. Autoritățile au de recuperat, în continuare, peste două milioane de lei de la sute de localnici care au încasat amenzi de circulație pe care le-au dat uitării.

Cei mai mulți plătesc doar când au nevoie de câte un document de la primărie și sunt condiționați să nu aibă datorii. Sunt puțini și cei care acceptă să muncească în folosul comunității ca să scape de amendă. În total, spune primarul Ion Stamatoiu, primăria are de recuperat peste două milioane de lei de la localnicii rău-platnici, bani pe care i-ar putea folosi la investiții în comună.

„Avem peste 20 de miliarde de lei vechi din amenzi. 85% provin din amenzi de circulație. Doar când are nevoie de un act, mai plătește omul. Foarte puțini vin să plătească. Unii, foarte puțini, pot fi executați. Majoritatea celor care au aceste amenzi nu prea au nimic declarat la primărie. Au mașinile înscrise pe unde umblă în lumea largă. Casele sunt pe numele părinților. Cea mai mare problemă este în cartierul de romi. Sunt cam 800 de persoane. Avem expert local, consilier local, am luat măsuri. Este foarte greu să mergem în cartier la ei să facem încasări”, a spus edilul din comuna Scoarța.

Angajații primăriei organizează aproape săptămânal acțiuni prin satele comunei și le cer bani celor care nu și-au plătit amenzile. Prea puțini bani reușesc să încaseze. „Avem acțiune prin toată comuna, prin toate satele au mers salariații din casă în casă, să vedem și situațiile și să mai încasăm bani. Nu sunt primiți cu aplauze. Sunt oameni care ne spun: Uitați, au mașini, case, să plătească datoriile! Am vorbit și cu reprezentanții lor la nivel central, le-am spus că au case, bani, mașini și nu plătesc. E mai greu cu ei. Au utilități, de toate, apa, asfalt, ce nu au avut până acum”, a mai explicat primarul Ion Stamatoiu.

Vizualizări: 2,742

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: