Cutremurele din Turcia şi Siria. Numărul morţilor se apropie de 23.000

În ciuda eforturilor supraomenești ale salvatorilor, numărul persoanelor găsite fără viaţă în Turcia și Siria continuă să crească. Se apropie acum de 23.000 de morți. ONU avertizează că încă nu se poate estima amploarea dezastrului. Salvatorii continuă să caute prin moloz după supraviețuitori, dar speranțele sunt tot mai reduse la mai bine de patru zile de la primul cutremur. Mii de supraviețuitori nu au apă, alimente și stau afară, în ger. Președintele Turciei, Recep Erdogan, a vorbit despre tragedie ca fiind „dezastrul secolului”.

ACTUALIZARE - 17.10 - Numărul persoanelor găsite fără viață după cutremuriele care au afectat Turcia a urcat la 19.388, a anunțat președintele Recep Erdogan. Acesta a adăugat că sunt și 77.711 răniți. De asemena, în Siria, numărul de morți identificați până în prezent este de 3.377. Astfel, bilanțul este acum de 22.765 de persoane în Turcia și Siria.

Aproape de epicentru, supraviețuitorii cutremurului au început să-și îngroape morții. Sunt atât de mulți încât nu au săpat morminte separate, ci gropi comune. La marginea acestora, oamenii se roagă pentru sufletele celor pe care i-au pierdut, scrie digi24.ro.

Vizualizări: 641

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: