Cutremur cu 118 morţi în Turcia şi în Siria, sute de răniţi și zeci de replici

Update: Al doilea cutremur a avut loc, în urmă cu puţin timp, în Turcia. Acesta a avut o magnitudine de 7,5, conform USGS. Seismul a fost înregistrat la o adâncime de 10 km. "Nu știm efectiv unde să fugim, nu știm ce să facem și este o vreme teribilă. Lumea este afară, panicată, în ploaie, este de neimaginat, nu știm ce să facem", a declarat, pentru ştirile PRO TV, o româncă stabilită în Turcia. Bilanţul victimelor depăşeşte 1.300 de decese.

Update: Bilanţul victimelor a ajuns la peste 500 de morţi în ambele ţări.Guvernul României a decis trimiterea unei echipe RO-USAR, în Siria şi Turcia, personal specializat de intervenţie în astfel de situaţii. Echipele de salvatori ale IGSU, împreună cu echipa medicală SMURD Bucureşti şi cu personalul Forţelor Aeriene Române din cadrul MAPN sunt pregătite pentru misiune.

 

Ştirea iniţială: Un cutremur foarte puternic, cu magnitudinea de moment evaluată de USGS la 7,8 s-a produs luni dimineaţă devreme, la adâncimea de 17,9 de kilometri, în partea de sud a Turciei, în provincia Gaziantep, în apropiere de graniţa cu Siria.

 
Regiunea sudică Gaziantep este unul dintre principalele centre industriale şi de producţie ale Turciei şi se învecinează cu Siria. În zonă sunt adăpostiţi, de asemenea, numeroşi refugiaţi.

Autoritatea pentru gestionarea dezastrelor şi situaţiilor de urgenţă din Turcia (AFAD) a anunţat că au murit cel puţin 118 de oameni în urma cutremurului foarte puternic produs luni dimineaţă. De asemenea, 440 de persoane au fost rănite.

Decesele s-au înregistrat în Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman şi Malatya. Sute de oameni au fost răniţi în provinciile Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay şi Kilis.

AFAD anunţă că au avut loc 42 de replici, cea mai puternică fiind de 6,6.

Galerie foto


Vizualizări: 692

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: