Davidoiu: Plec când vreau eu. A doua zi: Plec!

Fostul director al Societății Naționale a Lignitului Oltenia nu a făcut prea mulți purici în postul de director la Tarom. Eugen Davidoiu a preluat conducerea Tarom în februarie, pentru șase luni, dar ministrul Transporturilor i-a prelungit mandatul cu patru luni. Gestul l-a înfuriat pe premierul Mihai Tudose, care nu a înțeles reînnoirea mandatului unui director care avea pierderi de peste o sută de milioane de lei la șase luni.

Directorul general al companiei Tarom, gorjeanul Eugen Davidoiu, a demisionat luni din funcţie. Asta deși duminică declara la Digi 24 că nu are motive să demisioneze. „Eu nu voi demisiona pentru că nu am de ce. Voi pleca când voi dori eu pentru că am muncit acolo şi nu mi-am bătut joc. Am adus două avioane, le-am pus la muncă şi pentru asta trebuie să plec? Mi se pare o nebunie. De ce să-mi ceară cineva demisia? Că am demarat reorganizarea companiei? Poate pentru că am deranjat nişte grupuri de interese”, a afirmat Davidoiu. A doua zi însă a demisionat invocând motive personale.

Decizia lui Eugen Davidoiu a venit după ce premierul Mihai Tudose a decis efectuarea unui control de către Corpul de Control al primului-ministru la Tarom şi la Compania Naţională de Investiţii, începând de luni. Presa centrală susține că ministrul de la Transporturi, Răzvan Cuc, a mers inclusiv acasă la Dragnea pentru a-i salva scaunul lui Davidoiu, dar nu a reușit. „Ministrul m-a informat despre demisia directorului de la Tarom, i-am urat succes în găsirea unui management competent”, a declarat premierul.

Davidoiu a fost director general al SNLO în 2008, de mandatul lui legându-se cesiunea unor creanțe de 140 milioane RON către o firmă de apartament, Best Recuperare Creanțe, bani care s-au pierdut.

Consiliul de administraţie al companiei de stat Tarom l-a numit, luni seară, în funcţia de director general interimar pe Alexandru Susanu, un director cu vechime în companie, responsabil cu operaţiunile de zbor.

Vizualizări: 1,112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: