Dejecțiile de la Rânca ajung în pădure

Rânca are de ani buni un sistem de canalizare și o stație de epurare care nu funcționează și nu a funcționat niciodată, deși a costat milioane de euro. Dejecțiile se scurg în pădure, deoarece cabanierii folosesc canalizarea care oficial e închisă. Garda de Mediu face din când în când un control, dă o amendă, dar nimic nu se schimbă. Președintele Uniunii Salvați România Gorj, Radu Miruță, a lansat pe Facebook câteva întrebări către organele statului.

Radu Miruță a fost la Rânca pentru a vedea cu ochii lui cum este deversată canalizarea în pădure și a postat materiale foto și video. „Canalizarea în Rânca nu funcționează și nu a funcționat vreodată, banii s-au îngropat fizic în pământ. Cu toate că sistemul este declarat nefuncțional, în gurile de canal din apropierea stației de epurare este lichid, iar după stația de epurare, canalizarea este deversată în pădure”, a scris Miruță pe Facebook.

Întrebările lui Miruță

Președintele USR Gorj a semnalat faptul că investiția de 3,6 milioane de euro a fost finalizată încă din 2011, dar canalizarea este deversată și după șase ani în pădure. Cabanierii sunt amenințați cu amenzi dacă nu au fose septice și dacă se branșează ilegal la canalizare. În schimb, nimeni nu răspunde pentru milioanele de euro cheltuiți aiurea. „De curând, comisarii Gărzii de Mediu au venit împreună cu reprezentanții primăriilor Baia de Fier și Novaci la Rânca, punând în vedere operatorilor hotelieri că deversarea foselor în stațiune va fi sancționată cu amendă de 10.000 RON... ceea ce este normal. Acum, când în mod vizibil și continuu, stația de epurare deversează canalizarea colectată și evident fără epurare, mirosul fiind îngrozitor, direct în pădure, Garda de Mediu nu se sesizează? Când într-un sistem de canalizare nefuncțional sunt racordați utilizatori, beneficiarul investiției nu se sesizează? Când banii au fost aruncați pe ceva nefuncțional, Parchetul nu se sesizează?”, sunt întrebările liderului USR Gorj.

Vizualizări: 1,397

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: