Pronunțare în dosarul lui Toni Greblă

Ziua de luni, 3 iunie, va fi decisivă pentru fostul senator de Gorj, Toni Greblă, acum secretar general al guvernului. Este ziua pronunțării completului de cinci judecători în dosarul în care Greblă a fost acuzat de infracțiuni de corupție. Prima instanță, aceea de trei judecători, l-a achitat pe Toni Greblă.

DNA sustine că, în perioada 2010 - 2015, Toni Greblă, aflat în exercitarea funcțiilor de senator (2010 - 2013) și judecător la Curtea Constituțională (2013 - 2015), a pretins și primit de la omul de afaceri Ion Bîrcină, cu titlu de foloase necuvenite, folosința gratuită, service-ul și asigurarea pentru un autoturism marca BMW Seria 5, în echivalent de 56.070 de euro.

De asemenea, Toni Greblă este acuzat că ar fi primit folosința gratuită a unui post telefonic înregistrat pe o firmă, în cuantum de 24.648 lei.

În schimbul acestora, potrivit procurorilor, Greblă i-ar fi promis lui Bîrcină că va interveni și va determina funcționari publici - din cadrul societatilor si companiilor nationale cu capital de stat, ministere, autorități publice centrale și locale - să îndeplinească și să urgenteze realizarea unor acte ce intrau în atribuțiile de serviciu ale acestora, astfel încât firmele controlate de Bîrcină să obțină contracte comerciale sau alt tip de facilități comerciale.

Vizualizări: 2,948

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: