Daviţoiu neagă legământul liberal de la Mânăstirea Tismana

„Spovedania” liberalului Gheorghe Grivei de la Radio Infinit a fost caracterizată drept tardivă şi mincinoasă de preşedintele PMP Gorj, Nicolae Daviţoiu. Grivei a povestit un episod din 2004, când 11 liberali au făcut un legământ, jurând pe moaştele Sf. Nicodim de la Tismana.

Grivei este acum vicepreşedinte al PNL Gorj, dar în 2004 era preşedinte. Spune că oamenii pe care i-a pus pe listele de consilieri judeţeni şi locali au făcut legământ în biserică, la iniţiativa lui Puiu Diaconescu. Aceştia se jurau că o să-l susţină pe Grivei în lupta cu Morega, acesta dorind la vremea respectivă să preia conducerea PNL Gorj.

Grivei a povestit la Radio Infinit cum au stat lucrurile. „Am mers acolo, atunci a avut loc un legământ. Nu ştiam nimic. Puiu Diaconescu a întrebat-o pe măicuţă cum putem face un legământ. A spus: «luaţi o lumânare, o ţineţi în mâna dreaptă, puneţi mâna stângă pe moaştele Sf. Nicodim». Eu am fost surprins, nu voiam să jur. Îmi era teamă de un jurământ, pentru că e greu, nu ştii dacă rezişti. Voiam să mă opun. Puiu Diaconescu cred că a observat şi a spus: «jurăm numai noi, să ne susţinem preşedintele». Preşedintele eram eu”, a povestit Grivei în emisiune. „Cred că a venit timpul să vedem care au fost trădătorii”, a mai spus Grivei, spunând că face referire la Nicolae Daviţoiu, care ar fi jurat la vremea respectivă.

Daviţoiu neagă, Diaconescu confirmă

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară Gorj, Nicolae Daviţoiu, spune că nu a existat un astfel de episod. „Sunt mărturisiri tardive şi ocoleşte adevărul. Eu nu am nicio treabă cu jurămintele lor pentru că eu nu sunt consilier judeţean. Erau doar ei patru sau cinci câţi au fost acolo. Eu l-am numit trădător pentru că el l-a înscăunat pe Călinoiu în fruntea Consiliului Judeţean la acea vreme”, a spus liderul PMP Gorj la Radio Infinit.

În schimb, Puiu Diaconescu spune că aşa s-a întâmplat, cum a spus Grivei. „Tot ce a spus domnul Grivei este adevărat. În 2004, Partidul Naţional Liberal traversa o situaţie asemănătoare cu ce petrece astăzi la PNL Gorj. Nu a fost un plan să mergem la mânăstire Ajunşi la Vila Ursu, eu am comandat grătarul şi mai dura. Atunci am zis să mergem să aprindem o lumânare, iar ce a zis Gheorghe Grivei este adevărat, dar ideea mi-a venit acolo. Nu a fost un jurământ, a fost un legământ”, a spus Puiu Diaconescu.

DOUĂ JURĂMINTE

Confuziile apar pentru că în 2004 au fost două jurăminte diferite. Primul, cel la care se referă Grivei, în mânăstirea de la Tismana, unde liberalii jurau că îl vor susţine pe acesta în lupta cu Morega. Al doilea jurământ a fost la Mânăstirea Polovragi, unde consilierii judeţeni aleşi din partea PNL au jurat că nu îi vor da votul lui Călinoiu, dar jurământul a fost unul strâmb.

Vizualizări: 864

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: