Cum au jurat liberalii pe moaştele Sf. Nicodim

Liberalul Gheorghe Grivei a decis să povestească după 14 ani episodul jurământului făcut de mai mulţi lideri ai PNL Gorj la Mânăstirea Tismana. Grivei a povestit cum politicienii, unii dintre ei ajunşi între timp lideri de partid, au jurat pe moaştele Sf. Nicodim că o să-l susţină în lupta cu Dan Ilie Morega, care voia să preia şefia PNL Gorj.

Grivei spune că era perioada în care el era preşedinte şi Morega voia să intre în partid, dar mai mulţi liberali se opuneau. „Am făcut listele pentru Consiliul Local în 2004, am făcut listele pentru Consiliul Judeţean. Atunci colegul Puiu Diaconescu a zis să socializăm mai mult, să mergem la Tismana să bem o bere şi să discutăm ce facem în viitor. Am mers la Tismana, Puiu Diaconescu a zis că suntem creştini şi ar fi bine să mergem la mânăstire să aprindem o lumânare”, a povestit Grivei la Interviurile Infinit FM.

Actualul vicepreşedinte al PNL Gorj a spus că au mers la mânăstire primii cinci candidaţi de la Consiliul Local şi primii şapte de la Consiliul Judeţean. „Am mers acolo, atunci a avut loc un legământ. Nu ştiam nimic. Puiu Diaconescu a întrebat-o pe măicuţă cum putem face un legământ. A spus: luaţi o lumânare, o ţineţi în mâna dreaptă, puneţi mâna stângă pe moaştele Sf. Nicodim. Eu am fost surprins, nu voiam să jur. Îmi era teamă de un jurământ, pentru că e greu, nu ştii dacă rezişti. Voiam să mă opun. Puiu Diaconescu cred că a observat şi a spus: «jurăm numai noi, să ne susţinem preşedintele». Preşedintele eram eu”, a povestit Grivei în emisiune. „Cred că a venit timpul să vedem care au fost trădătorii”, a mai spus Grivei.

Liberalul a spus că face aceste dezvăluiri pentru că a fost deranjat de unele atacuri în presă venite din partea actualului preşedinte al PMP Gorj, Nicolae Daviţoiu, care ar fi fost printre cei care au jurat la acea vreme să îl susţină pe Grivei. „După ce au jurat, Puiu Diaconescu a zis: «hai să punem lumânările». Le-au pus. Am mers după aceea la masă, unde Puiu Diaconescu a spus: «bă, voi ştiţi unde aţi pus lumânările? Cine nu-şi respectă jurământul, să-şi urmeze lumânarea. Aţi pus lumânările la morţi»”, a mai povestit Grivei.

Grivei i-a transmis lui Daviţoiu „să privească o dată în sus, chiar dacă e ateu”. Liderul liberal spune că s-a gândit să scrie şi o carte despre culisele politicii din Gorj.

Vizualizări: 1,830

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: