De ce a angajat CE Oltenia și femei: Suntem împotriva discriminării

Deși vorbim de locuri de muncă în condiții grele, mai multe femei au fost selectate să lucreze în Complexul Energetic Oltenia pe lista celor șase sute de persoane care au fost angajate până la finalul acestui an. Compania a căutat, în principal, sudori, lăcătuși mecanici și electricieni ce își vor desfășura activitatea în aproape toate carierele și termocentralele companiei.

După ce au apărut discuții în spațiul public că ar fi fost făcute angajări și pe pile în Complexul Energetic Oltenia și că au fost angajate și femei deși vorbim de un domeniu în care condițiile de muncă sunt foarte dificile, oficialii companiei explică de ce au fost angajate și doamne în cariere.

“Ce s-ar fi întâmplat dacă n-am fi selectat? Au fost patru comisii care au făcut selecția. Au avut reprezentanți de la direcțiile tehnice de la Sucursala Minieră și de la Resurse Umane. Ce s-ar fi întâmplat dacă o persoană capabilă de sex feminin ar fi fost refuzată la angajare pe motivul că este de sex feminin. CEO are un cod de etică. Suntem împotriva discriminării de orice natură. Selectarea unor colegi care sunt femei nu este un incovenient și nu cred că este vreo incompatibilitate. Avem foarte multe colege, câteva zeci, care lucrează ca mașinist. Sunt lucrători care desfășoară această activitate de peste 25 de ani”, a reacționat Ion Rușeț, consilierul Directoratului companiei, într-o emisiune la Tele3.

În plus, mai sunt și circa 70 de persoane care lucrau la Minprest până recent. Au renunțat la acele locuri pentru că erau mai prost plătite și au aplicat pentru un post în Complexul Energetic Oltenia chiar dacă, în acest caz, vorbim de un contract de muncă valabil doar până la finalul acestui an. 

Vizualizări: 3,808

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: