CE Oltenia: Probleme la vizita medicală pentru câțiva dintre noii angajați

Probleme la vizita medicală cu câțiva dintre noii angajați ai Complexului Energetic Oltenia. În timp ce unii nu s-au prezentat deloc la medic, alții au avut parte de o surpriză neplăcută. Au aflat că au probleme de sănătate care nu le permit munca în condiții grele și au primit un aviz temporar din partea medicului care i-a evaluat. Cu toate acestea, 400 dintre cei 600 de noi salariați ai companiei au început activitatea din această săptămână.

Câțiva dintre ceilalți 200, care vor începe munca după data de 16 mai, au întâmpinat probleme când au făcut fișa medicală înainte de angajare. Au primit aviz temporar din cauza unor probleme de sănătate care nu le-ar permite lucrul în condițiile dificile din cariere ori termocentrale.

„Din câte cunosc, sunt o parte din colegi care nu s-au prezentat la vizita medicală. Și acolo, o parte din cei selectați au avut probleme medicale care i-au pus în situația să aibă un aviz temporar, nu definitiv privind activitatea în locurile de muncă în care au fost selectați. Vor trebui să se ducă la o reverificare. Nu cunosc exact numărul”, a declarat Ion Rușeț, consilier al Directoratului CE Oltenia.

În total, vor fi 600 de angajați în plus la CE Oltenia, din această lună. „Au început activitatea 400 de colegi care au fost selectați în aprilie. Vor continua activitatea până la 31 decembrie 2022. De pe 16, o nouă serie de colegi, 200 vor începe activitatea tot până atunci”, a reamintit Ion Rușeț, într-o emisiune la Tele3.

Printre cei 600 de salariați, se regăsesc oameni care au renunțat la alte locuri de muncă să lucreze în CE Oltenia ori foști salariați ai companiei.

Circa 11 mii de salariați mai numără, în prezent, cadrul producătorului de energie.

Vizualizări: 5,184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: