De ce fiecare casă ar trebui să aibă un fierbător de apă electric

Există în casa fiecăruia dintre noi anumite obiecte, aparate sau lucruri care ne sunt de un real folos și a căror utilitate o resimțim doar atunci când nu le avem. Este și cazul unui banal fierbător de apă. O ustensilă care costă atât de puțin, dar în același timp este atât de util, încât pare de necrezut că există familii care să nu dețină unul. Vorba englezului: just in case.

Nu trebuie să fii dintr-unul din sectoarele 2 sau 3 din București pentru a ști că apa caldă se ia când îți este lumea mai dragă. Ai nevoie să te speli pe dinți, de exemplu, și ai senzitivitate mare la apa rece? Un fierbător de apă îți oferă în timp scurt apa caldă necesară spălării dinților fără a resimți problemele de rețea.

În plus, pentru un ceai, o cafea sau o supă instant rapidă, cel mai simplu este să încălzești apa într-un fierbător electric, decât să aprinzi aragazul pentru a încălzi un ibric de apă sau să încălzești apa la cuptorul cu microunde, unde cel mai adesea se încălzește cana și nu apa.

Și nu doar acasă se resimte lipsa unui fierbător de apă. Un fierbător de apă este extrem de util și la birou, unde te ajută să-ți faci rapid o cafea sau un ceai exact atunci când ai nevoie mai multă. Sau dacă ești student și locuiești la cămin, atunci știi cât de util îți poate fi un fierbător apă. Mai ales în sesiune, când ai de învățat și ai de făcut cafea solubilă după cafea solubilă, pentru a ține pasul cu studiul.

Mai mult, este și o variantă care este mai eficientă din punct de vedere al timpului. Cu un fierbător apă ai la dispoziție 1,6-1,7 litri de apă fierbinte în 3-4 minute, față de 10-15 cât ar dura să încălzești aceeași cantitate pe o plită. Spre deosebire de fierberea clasică, pe aragaz, care este una etapizată (mai întâi se încălzește plita, apoi plita transferă căldură vasului, iar vasul încălzește apa), la un fierbător de apă, totul se produce aproape instantaneu. În plus, nu există pierderi de căldură, nici de apă - nici prin evaporare - circuitul fiind unul închis. Iar capacul fierbătorului contribuie și la faptul că apa din interior nu preia impurități din aer.

În plus, există fierbătoare care au opțiunea de a seta temperatura exactă la care dorești să fie încălzită apa, lucru imposibil atunci când o fierbi pe aragaz. Când temperatura dorită a apei a fost atinsă, vei fi atenționat printr-un led luminos.

Nu doar timp economisești cu un fierbător de apă, ci și energie. Faptul că un fierbător are funcții de control al temperaturii, încălzirea se face instantaneu de îndată ce aparatul a fost pornit, sistemul de propagare a căldurii, tehnologia de menținere a căldurii după fierbere, precum și funcția de oprire automată la atingerea punctuului de fierbere, contribuie în mod eficient la conservarea energiei.

Un fierbător electric are și un design elegant, potrivit în orice bucătărie, iar prin folosirea sa nu mai ai nevoie de o mulțime de crăticioare și ibrice în care să încălzești apa. Cu un fierbător apă, ai nevoie doar de o priză și, evident, de apă. Iar cele mai multe fierbătoare au funcția de decuplare sau deconectare automată, oprindu-se atunci când apa a ajuns la punctul dorit de fierbere.

Alte funcții pe care le mai au fierbătoarele, în funcție de model sau de brand, sunt cele de selectare a temperaturii sau funcția de păstrare caldă a apei pentru cât mai mult timp, odată ajunsă la fierbere.

Printre cele mai practice utilizări ale unui fierbător sunt prepararea ceaiului, cafelei, supelor dar și prepararea mâncării pentru cei mici.

În plus, așa cum am mai spus, prețurile fierbătoarelor sunt aproape derizorii. Pe eMAG, de exemplu, poți achiziționa un fierbător apă de la prețuri începând cu doar 30 de lei. Evident, în funcție de dotări, de design, de capacitate, de funcții speciale și de brand, cei mai pretențioși pot găsi fierbătoare de apă și la prețuri de peste 1000 de lei.

Vizualizări: 1,488

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: