Demisie la vârful PSD

Paul Stănescu a demisionat din funcția de președinte executiv al PSD, la numai două săptămâni de la numire. S-a întâmplat vineri în Comitetul Executiv, ședința fiind extrem de tensionată, după cum relatează presa centrală.

Se pare că Paul Stănescu și Gabriela Firea nu sunt de acord cu un congres făcut pe repede înainte, în timp ce Dăncilă vrea congres în câteva săptămâni.

Dăncilă s-a și jucat cu nervii pesediștilor, susținând că este dispusă să își dea demisia din funcția de premier. O pierdere a guvernării nu este dorită în acest moment de marea masă a social-democraților.

Gabriela Firea a spus că un congres de alegeri ar trebui să fie după prezidențiale, iar la congresul din vară trebuie schimbat statutul partidului și stabilit candidatul pentru Palatul Cotroceni. (M.M.)

update: Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, la finalul şedinţei Comitetului Executiv, că majoritatea a decis să fie organizat congresul la finalul lunii iunie, pe data de 29, apreciind că sunt foarte multe lucruri care trebuie stabilite. Dăncilă a făcut referire la stabilirea candidatului pentru alegerile prezidenţiale, la realizarea unui proiect politic în care să fie luate în calcul şi alte categorii sociale decât cele prevăzute în programul de guvernare, dar şi la faptul că trebuie legitimitate pentru conducerea partidului care să-şi asume rezultatele alegerilor prezidenţiale. De asemenea, a spus că îi pare rău că Paul Stănescu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte executiv. Ea a precizat că acesta va activa în cadrul partidului.

Vizualizări: 3,891

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: