Descoperire: O proteină modificată ar putea trata obezitatea

Un grup de cercetători ai unei companii farmaceutice americane a dezvoltat o moleculă modificată, care a permis reducerea nivelurilor de obezitate la testele realizate pe animale de laborator și care, pe viitor, ar putea fi o soluție la această problemă.

Prin modificarea proteinei GDF15, experimentul a permis experților să reducă greutatea corporală, prezența insulinei în sânge și nivelurile de colesterol la un grup de animale de laborator, precum șoareci și primate, potrivit unui articol publicat de revista de specialitate „Science Translational Medicine”.

Având în vedere că GDF15 are un ciclu scurt de viață în plasmă și prin urmare este dificilă producerea sa în cantități suficiente, cercetătorii au optat pentru crearea a două proteine de fuziune diferite, care ulterior au avut aceleași rezultate.

Administrând noua proteină unui grup de cobai, cercetătorii au descoperit că aceasta alterează de asemenea preferințele alimentare ale animalelor, care s-au orientat spre o hrană mai mai puțin calorică.

Autorii au tras concluzia că noua proteină a activat neuronii cu potențial de acțiune la animale ce afectează direct conexiunea dintre intestin și creier, anunţă Agerpres.

Vizualizări: 1,144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Descoperiri:

Citește și: