Desert de post: macaroane cu nucă şi scorţişoară

Un desert perfect pentru zilele în care doriţi să ţineţi post este cel preparat din macaroane cu nucă. Pentru aromatizarea acestuia aveţi nevoie şi de scorţişoară sau esenţă de vanilie în cazul în care sunteţi alergic sau nu agreaţi scorţişoara.

Ingrediente:

    500 g macaroane

    300 g miez de nucă

    3 linguri ulei

    scorțișoară

    esență de vanilie

    4 linguri zahăr

    50 g pesmet

Mod de preparare:

Pentru început, punem macaroanele la fiert într-o oală cu apă şi le gătim conform indicațiilor de pe ambalaj. După ce au fiert, le scoatem din apă și le așezăm într-un bol. Adăugăm uleiul, miezul de nucă și amestecăm bine.

La final, adăugăm pesmetul, zahărul, esența de vanilie și, eventual, scorțișoara. Amestecăm bine până la omogenizare şi poate fi servit cald.

Vizualizări: 1,563

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: