Despre Holocaust şi cum a afectat comunităţile din Gorj. Eveniment găzduit de Muzeul Judeţean

Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” va găzdui, joi, 23 noiembrie, de la ora 15:30, un eveniment dedicat comunităților de evrei și romi afectate de Holocaustul.

În cadrul expoziției intitulate "Imagini din trecut: Holocaustul în Gorj", panouri de bandă desenată realizate de talentatul ilustrator Octav Ungureanu vor reconstitui parcursul tragic al evreilor și romilor din zonă în timpul acelei perioade întunecate a istoriei.

Expoziția este un proiect colaborativ între Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, Fundația Freedom House România și instituții de învățământ locale precum Colegiul Național de „Ecaterina Teodoroiu”, Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” și Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu.

Evenimentul va include un dialog deschis despre memorie și istoria comunităților locale, avându-i ca invitați pe Ana Bărbulescu, doctor în sociologie și cercetător științific la Institutul „Elie Wiesel”, Marcela Mrejeru, Inspector școlar general la Inspectoratul Școlar Județean Gorj, și Adriana Peptan, profesor la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”. De asemenea, vor participa reprezentanți ai elevilor care au contribuit la realizarea benzilor desenate.

Moderatorul evenimentului va fi Cristina Guseth, director al Fundației Freedom House România.

Expoziția se va deschide oficial în Piața Prefecturii din Târgu Jiu la ora 17:00, oferind comunității o șansă de a interacționa direct cu aceste marturii vizuale ale istoriei tragice.

Participarea la eveniment este liberă și gratuită, cu confirmarea necesară până la 22 noiembrie 2023, prin completarea formularului disponibil la https://forms.gle/RaGGSUWjhyiDk4dt9.

Vizualizări: 481

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: