Dică de la Pandurii regretă dispariţia patronilor din Liga I

Lipsa banilor din fotbal a dus în ultimii ani la o calitate mai slabă a jocurilor în primele ligi, dar şi la dispariţia unor echipe. Directorul sportiv de la Pandurii Târgu Jiu, Emil Dică, speră ca fotbalul să depăşească această perioadă critică prin care trece. Mai mult, Dică şi-ar dori revenirea unor echipe de tradiţie în primele eşaloane, pentru că acestea aduc spectatorii la stadioane.

Calitatea fotbalului din Liga I a scăzut după plecarea unor patroni din fotbal, susţine Emil Dică, director sportiv la Pandurii Târgu Jiu. Motivul ar fi că salariile în fotbal sunt mai mici decât acum zece ani. „Asta este situaţia fotbalului românesc în această perioadă, sper să fie depăşită această situaţie. Din păcate nu mai sunt oameni care să bage bani în fotbal cum băgau acum zece ani. Acum zece ani erau şapte-opt echipe care aveau patroni, erau domnul Porumboiu, domnul Iancu, domnul Copos, domnul Borcea, domnul Neţoiu, domnul Mititelu, domnul Penescu, domnul Becali mai este, domnul Ştefan de la Piatra Neamţ, din păcate nu mai sunt în fotbal”, a spus Dică într-o emisiune la Accent TV.

„Sunt mulţi oameni care au bani, dar care se tem să mai vină, pentru că au văzut ce li s-a întâmplat celorlalţi. Deşi iubesc acest sport, preferă să stea liniştiţi acasă”, a adăugat directorul sportiv de la Pandurii.

Echipele care pot aduce oamenii pe stadioane

Emil Dică îşi doreşte ca echipe precum Oţelul, FC Argeş, Petrolul Ploieşti, Rapid, Farul, UTA, Pandurii să promoveze în următorii ani, pentru că sunt echipe care au suporteri. „Dacă unele din aceste echipe vor reuşi să promoveze sau să se menţină, eşalonul secund va avea mai mulţi spectatori decât primul eşalon. Aceste echipe de tradiţie vor readuce lumea pe stadioane”, susţine Dică. „În Liga I mai sunt foarte puţine echipe care mai aduc lumea pe stadion, sunt multe echipe pe lângă Bucureşti, dar care nu aduc mai mult de o sută de oameni pe stadion”, a adăugat directorul sportiv de la Pandurii.

Vizualizări: 1,050

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: