Directorul de la Statistică a practicat luptele în tinereţe

Gheorghe Popescu, directorul Direcţiei Judeţene de Statistică Gorj, a fost sportiv de performanţă în tinereţe însă pasiunea pentru cifre, matematică, probabilităţi şi statistică a fost atât de mare încât a renunţat la orice dorinţă a sa de a deveni un sportiv celebru. A practicat judo, luptele şi a cochetat şi cu tenisul de câmp ajungând în final să termine Facultatea de Cibernetică Economică şi Statistică din cadrul ASE Bucureşti. Tată a cinci copii, Gheorghe Popescu a avut de tras luni de zile din cauza unui prieten care l-a trădat.

Este directorul Direcţiei Judeţene de Statistică de 31 de ani, aici a început ca şef de serviciu timp de cinci ani, apoi director adjunct tot cinci ani şi a continuat ca director de 21 de ani. „Sunt aici de când mă ştiu, au fost perioade când deţineam toate cele trei funcţii. Pasiunea pentru statistică a fost atât de mare încât în toată perioada de activitate am desfăşurat şi activitate didactică având în vedere faptul că deţin de multă vreme şi titlu de doctor în statistică economică. Sunt mândru că am reuşit să contribui la formarea a mulţi dintre specialiştii noştri”, a declarat Gheorghe Popescu.

De 25 de ani directorul de la statistică iniţiază în tainele ştiinţifice ale statisticii, econometriei, sociologiei şi psihologiei fiind la ora actuală profesorla Universitatea „Titu Maiorescu”. „Am cinci copiii, trei fete şi doi băieţi. Aproape toţi au o pasiune pentru ştiinţă, fata cea mare este şi ea profesoară, sora mea lucrează în domeniul informaticii în Bucureşti, soţia mea tot în domeniul informaticii. Părinţii mei au fost oameni simpli deci nu poate fi vorba de moştenire a profesiei”, a precizat Gheorghe Popescu.

Nu a părăsit niciodată România

Acesta mărturiseşte că a avut posibilitatea să plece din România pentru a desfăşura activitate ştiinţifică într-un institut din Franţa însă şi din motive patriotice nu şi-a părăsit ţara. „Am avut o corespondenţă cu directorul regional de statistică din Franţa timp de cinci ani, au venit în România şi mi-au propus să lucrez pentru ei dar nu am acceptat. De altfel, nu am părăsit niciodată România, nici măcar în vacanţe. Îmi petrec foarte mult timp aici dacă în tot acest timp am avut numai trei concedii”, a adăugat Gheorghe Popescu.

Păcălit de un prieten

Viaţa nu a însemnat numai bucurie pentru directorul de la statistică, acesta traversând şi o perioadă critică de care abia vrea să-şi aducă aminte. „În urmă cu mai mulţi ani am garantat cu apartamentul un om, relativ prieten, care ulterior a dispărut şi eu am rămas să achit întreaga sumă. A trebuit să muncesc şi ore suplimentare ca să achit datoria de pe urma lui. A fost găsit ulterior de poliţie însă nu am avut ce să-i mai iau, stătea într-o scară de bloc cu tot cu familie nu ştiu pe unde. Am avut de tras atunci ca să achit contravaloarea unui apartament”, a declarat Gheorghe Popescu.

Detestă minciuna, ura şi lăcomia, se caracterizează drept un profesor echilibrat care fumează foarte mult şi bea foarte multă cafea. „De 15 ani nu beau alcool în schimb fumez şi beau foarte multă cafea. Am început să fumez după ce m-am lăsat de sporturi şi de atunci nu am avut voinţă să mă las”, a precizat directorul de la Statistică.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: