Discuţii blocate despre grupa de muncă din minerit

Remanierea Guvernului a ţinut în loc şi discuţiile despre grupa pentru condiţii speciale la nivelul Complexului Energetic Oltenia. Senatorul Florin Cârciumaru aşteaptă să se liniştească apele în Guvern pentru a continua discuţiile despre dreptul solicitat de minerii şi energeticienii care muncesc în condiţii grele.

Senatorul Florin Cârciumaru susţine că a primit solicitare din partea sindicatelor din sistemul minier să organizeze o nouă dezbatere pe această temă. Discuţiile sunt blocate la Guvern. „Vom organiza o întâlnire cu sindicatele în această săptămână, să discutăm pe tema grupei pentru condiţii speciale. Din punctul meu de vedere, facem tot ce este posibil la nivel parlamentar. Susţinem această idee. N-am putut rezolva mai mult până în momentul de faţă, pentru că am prins şi o perioadă când, la nivel de Guvern, se discută de remanieri. Nu s-a putut discuta în această perioadă, pentru că toată lumea are alte preocupări, dar sper ca săptămâna aceasta să se definitiveze cu această remaniere. Să vedem dacă va rămâne doamna ministru în continuare sau vine alt ministru la Ministerul Muncii”, a transmis Florin Cârciumaru.

Avizul pentru condiţii deosebite de muncă va fi prelungit cu încă un an, spre dezamăgirea salariaţilor din sistem. „Vreau să îi asigur pe toţi oamenii din acest complex că facem tot ce e posibil să rezolvăm aceste probleme. Tot timpul am fost deschişi pentru dialog şi sper să găsim în continuare soluţii. Nu putem spune că vom reuşi 100%, dar atâta timp cât am preluat această iniţiativă a sindicatelor, mergem mai departe şi folosim toate pârghiile pe care le avem la dispoziţie şi căutăm să găsim o soluţie”, a mai explicat senatorul.

Vizualizări: 2,458

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: