Dafinoiu, felicitat de Boza pentru că a interzis filmările în cariere

Directorul Exploatării Miniere de Carieră Motru, Mihai Dafinoiu, a fost felicitat pentru decizia prin care a interzis minerilor să mai facă fotografii în carieră. Minerii arătau lumii condiţiile grele în care muncesc, modul în care sunt transportaţi în carieră, în vehicule care le pun viaţa în pericol, praful pe care sunt nevoiţi să îl respire. Conducerea Complexului Energetic Oltenia susţine că, prin publicarea unor astfel de informaţii, angajaţii încalcă Regulamentul de Ordine Interioară.

Preşedintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, nu doar că l-a felicitat pe Dafinoiu pentru abuzul comis, dar le-a recomandat şi altor directori să îi urmeze exemplul. „Cum a procedat domnul Dafinoiu este corect, bravo lui. Este decizia unui director de EMC. Nu a făcut nicio ilegalitate, a cerut doar respectarea unor reguli scrise în Regulamentul de Ordine Interioară. Eu l-am felicitat pe Dafinoiu, sincer vă spun, şi le-am recomandat tuturor directorilor de EMC şi şefilor de carieră să analizeze şi să fie demni în toate deciziile pe care le iau”, a spus Boza într-o emisiune la Tele 3. „Din punctul meu de vedere, domnul Dafinoiu a procedat ca un adevărat director de EMC”, a mai spus managerul CE Oltenia.

Boza a spus că subiectul a fost discutat şi în comisia mixtă administraţie - sindicate. „Am transmis un mesaj, sper eu, foarte clar, ne dorim să nu facem populism de pomană în ziua de astăzi. Ne dorim doar să fim corecţi în relaţia cu angajaţii noştri”, a adăugat Boza.

Articolele din CCM invocate de Dafinoiu

Directorul EMC Motru, Mihai Dafinoiu, a dat pe 18 octombrie o decizie prin care le interzice subordonaţilor să mai facă fotografii şi filmări în cariere. „Se interzice distribuirea în afara societăţii, fără aprobarea în mod expres a conducerii unităţii, a informaţiilor sub formă de fotografii sau filmări care privesc activitatea desfăşurată la locul de muncă sau în perimetrul unităţilor miniere”, se arată în decizia semnată de Dafinoiu, în care mai scrie că prevederile acesteia trebuie aduse la cunoştinţa tuturor salariaţilor.

În motivarea deciziei, Dafinoiu se foloseşte de un articol din contractul colectiv de muncă în care scrie că timpul de lucru trebuie folosit integral. Astfel, potrivit CCM, salariaţii trebuie „să respecte programul de lucru, ordinea şi disciplina la locul de muncă şi să folosească integral şi cu maximum de eficienţă timpul de lucru pentru îndeplinirea obligaţiilor de serviciu”. Un alt articol arată că salariaţii trebuie „să nu scoată documente şi să nu ofere informaţii despre societate în afara ei, dacă aceste relaţii de reprezentare nu sunt în atribuţiunile de serviciu sau nu sunt aprobate în mod expres de conducere”. Un alt articol din CCM invocat de Dafinoiu este cel care arată că „orice acţiune sau inacţiune care poate avea consecinţe directe asupra desfăşurării activităţii societăţii este considerată abatere disciplinară”.

Doar liderii sindicatelor mici au criticat public această decizie. Nicu Bunoaica de la Lupoaia chiar şi-a făcut un selfie lângă utilajul minier, pentru a-i arăta lui Dafinoiu ce crede despre decizia lui. „Este un exces de zel, vor să îi arate directorului general că sunt supuşi”, spunea Bunoaica înainte de a afla că Sorin Boza susţine şi chiar aplaudă decizia lui Mihai Dafinoiu.

Vizualizări: 2,565

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: