Discuții despre problemele stațiunii Rânca

Prefectul județului Gorj, Ciprian Florescu, a participat marți la o întâlnire în stațiunea montană Rânca unde s-au discutat principalele probleme cu care se confruntă atât cabanierii, cât și turiștii: situația canalizării, a alimentării cu apă sau infrastructura.

Șoseaua Transalpina este în fiecare vară un magnet pentru turiștii care vor să vadă lumea de la cota 2.145 de metri. Sunt însă probleme cu alimentarea cu apă a unor cabane în anumite perioade, cu lipsa canalizării, cu numărul mare de câini fără stăpân, cu starea drumurilor.

La discuții au fost și reprezentanți ai Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu, șefi ai Poliției Rutiere și ai IPJ Gorj, conducerea Aparegio, primarul din Baia de Fier, conducători ai obștilor din zonă, salvamontişti și jandarmi montani, precum și proprietari de hoteluri și pensiuni.

Problemele identificate erau în general cunoscute, fiind făcute propuneri pentru creșterea calității turismului în zonă, siguranța pentru participanții la trafic, serviciile de apă, canal, iluminatul, asfaltarea străzilor interioare, parcări, mijloace de transport.

Vizualizări: 816

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: