Dispărut în munții Parâng. Update: Bărbatul a fost găsit mort, îngropat în zăpadă

Update: Turistul surprins de avalanșă în Munții Parâng a murit, fiind târât de zăpadă pe o lungime de aproximativ un kilometru, pe o vale îngustă și abruptă din zona Vârfului Cârja (2.405 m). "Bărbatul a fost găsit îngropat la un metru în stratul de zăpadă, fără semne vitale", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Un turist a fost surprins de avalanșă în munții Parâng, sub vârful Cârja. Avalanșa s-a produs pe 1 decembrie, în jurul orei 12.00. Avalanșa a surprins doi turiști, dar unul dintre ei s-a salvat singur.

O echipă de salvamontişti din baza Salvamont din Rusu se îndreaptă către locul evenimentului. Alte echipe de intervenţie se formează în judeţul Hunedoara, iar o echipă se formează în Gorj pentru o eventuală intervenţie pe versantul sudic.

De asemenea, un elicopter SMURD se îndreaptă către zona pentru a sprijini acţiunea de salvare. Intervenția este una dificilă, în zonă fiind ceață densă. Turistul surprins de avalanșă și colegii lui sunt bine echipați. (A.A.)

Vizualizări: 1,698

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: