Doi administratori gorjeni, trimişi în judecată

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a înaintat instanţei de judecată două rechizitorii având ca obiect infracţiuni la regimul drepturilor de proprietate intelectuală, astfel:

 Inculpatul Buga Marian, administrator al unei societăţi comerciale din Târgu-Jiu, a fost trimis în judecată pentru comiterea a două infracţiuni de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii, prevăzute de art. 90 alin.1 lit.b din Legea nr. 84/1998 modificată prin Legea nr. 66/2010 şi republicată. 

În fapt, s-a reţinut de procuror în actul de inculpare că sus-numitul, în datele de 30.09.2009 şi respectiv 19.02.2010, cu ocazia unor controale efectuate de organele de poliţie în cadrul Complexului Comercial Rodna din Târgu-Jiu, a fost depistat având expuse spre vânzare produse contrafăcute purtând însemnele mărcilor „Adidas”, „Puma” şi „Nike” (geci, treninguri, rolinguri, bluze), fără a deţine certificat de autenticitate a mărfurilor, declaraţii de conformitate şi acordul titularilor de drepturi pentru comercializarea produselor.

Reprezentanţii în România ai titularilor mărcilor „Adidas”, „Puma” şi „Nike” au declarat că se constituie parte civilă în cauză cu suma totală de 12.440 euro.

Inculpata Staicu Vasilica, administrator al unei societăţi comerciale din Târgu-Jiu, a fost trimisă în judecată pentru comiterea în formă continuată a infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii, prevăzută de art. 90 alin.1 lit.b din Legea nr. 84/1998 modificată prin Legea nr. 66/2010 şi republicată.

 În fapt, s-a reţinut de procuror că sus-numita, în datele de 22.12.2009 şi respectiv 24.01.2010, cu ocazia unor controale efectuate de organele de poliţie în cadrul Complexului Comercial Oliana şi respectiv Complexului Comercial Rodna din Târgu-Jiu, a fost depistată având expuse spre vânzare produse contrafăcute purtând însemnele mărcilor „Adidas”, „Puma” şi „Nike” (geci, treninguri, rolinguri, bluze, pantaloni), fără a deţine certificat de autenticitate a mărfurilor, declaraţii de conformitate şi acordul titularilor de drepturi pentru comercializarea produselor.

Reprezentanţii în România ai titularilor mărcilor „Adidas”, „Puma” şi „Nike” au declarat că se constituie parte civilă în cauză cu suma totală de 58.660 euro şi 12.000 lei.

Articolul 90 alin.1 lit.b din Legea nr. 84/1998 modificată prin Legea nr. 66/2010 şi republicată prevede pentru infracţiunea  de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii pedeapsa închisorii de la 3 luni la 3 ani sau amendă de la 50.000 lei la 150.000 lei.

 

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: