Doi medici își expun desenele la muzeul din Târgu Jiu

Expoziția de desene a medicilor Veronica Focșan și Mihaela Orvas va fi vernisată miercuri, 10 aprilie 2019, de la ora 17.00, la Muzeul Județean Gorj. ”Arta ca o terapie...” este numele expoziției.

Într-o lume în care oamenii suferă de tot felul de boli ale sufletului care apoi își găsesc corespondentul și în corp, doi medici din Târgu Jiu folosesc arta pentru autoterapie și recomandă această modalitate de exprimare tuturor.

Veronica Focșan a fost mereu pasionată de artă și a urmat cursurile Școlii Populare de Artă prima dată în studenție, la Târgu Mureș. Apoi, timp de mulți ani, desenul a intrat într-un con de umbră în viața sa, dar l-a regăsit de curând, alături de prof. Loreta Nicolcea de la Școala Populară de Artă din Târgu Jiu.

Mihaela Orvas este, la rândul său, pasionată de desen și îi dedică timp și imaginație ori de câte ori are ocazia. ”Vorbim despre o serie de desene cu rol de exercițiu: exercițiu de autocunoaștere, exercițiu de manualitate, exercițiu de înțelegere a formei, exercițiu de terapie și exercițiu de exprimare. Fără a avea pretenția că sunt mai mult decât sunt, aceste căutări ale sinelui reprezintă, până la urmă, o formă grozavă de împrietenire cu sinele și cu realitatea”, a spus Dorina Cioplea-Văduva, muzeograf. (A.M.)

Vizualizări: 2,437

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: