Doi români, în Consiliul de Administrație al Moldelectrica, echivalentul Transelectricii din România

Doi români urmează să fie propuși pentru numirea oficială în Consiliul de Administrație al Moldelectrica, operatorul sistemului energetic național al Republicii Moldova, a anunțat Ministerul Energiei de la Chișinău.

Este vorba despre Corina Popescu și Bogdan Toncescu, care s-au clasat pe primele două locuri în clasamentul final al candidaților, în urma notelor obținute la interviu. Corina Popescu a primit cel mai mare punctaj, cu o notă de 9,86, fiind urmată de Bogdan Toncescu, care a obținut 8,94. Alături de aceștia, în Consiliul de Administrație vor fi propuși și Oleg Stiopca, respectiv Eugen Ghilețchi, cetățeni ai Republicii Moldova, clasați pe locurile trei și patru.

Corina Popescu este una dintre cele mai respectate figuri din sectorul energetic românesc. A ocupat funcțiile de CEO la Transelectrica și Electrica SA și a fost secretar de stat în Ministerul Energiei de la București. De-a lungul carierei, a coordonat operațiunile de distribuție de energie ale Electrica SA, a fost manager de operațiuni la E.ON România și a condus activitatea de gestionare a activelor de producție de energie la OMV Petrom. În prezent, ea ocupă funcția de vicepreședinte pentru Strategie și Dezvoltare Afaceri la compania Enevo Group SA.

Bogdan Toncescu are, la rândul său, o experiență solidă în domeniul energetic. A fost președinte și membru al Directoratului Transelectrica, iar în prezent ocupă poziția de șef al Direcției Guvernanță Corporativă, Reprezentare și Relația cu Investitorii în cadrul operatorului român de transport și sistem.

Selecția celor doi români în conducerea Moldelectrica reprezintă un pas important în consolidarea relațiilor dintre România și Republica Moldova în sectorul energetic. Moldelectrica, echivalentul Transelectricii din România, joacă un rol esențial în asigurarea funcționării sistemului energetic moldovean și în conectarea acestuia la rețeaua europeană. Procesul de selecție, derulat de autoritățile moldovene, face parte dintr-un demers amplu de profesionalizare și reformă a guvernanței în companiile de stat strategice.

 

Vizualizări: 213

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: