Dosar penal pentru ucidere din culpă, după decesul bătrânului de la Suseni

Polițiștii gorjeni fac cercetări pentru ucidere din culpă în cazul incidentului de la Căminul Suseni, unde un bătrân nesupravegheat a luat foc în salon. Bărbatul de 81 de ani a decedat joi, 4 mai, la spitalul din Pitești, acolo unde a fost transferat cu arsuri grave pe corp. Din acest temei a fost schimbată încadrarea juridică din vătămare corporală, în ucidere din culpă, a anunțat Inspectoratul de Poliție Județean (Gorj), cu precizarea că se fac cercetări in rem, adică asupra faptei.

Incidentul a avut loc în 26 aprilie. Bătrânul a vrut să desigileze o pungă de pufuleți cu ajutorul unui chibrit. Ambalajul din plastic s-a topit şi flăcările i-au căzut pe pijamale. A fost transportat mai întâi la Spitalul din Târgu Jiu, iar de aici la Târgu Cărbunești. Pentru că era în stare gravă, medicii de la Cărbunești au solicitat transferul la spitalul din Pitești. Bătrânul a ajuns cu arsuri de gradul II şi III, pe 30% din suprafaţa corpului. Bărbatul fost supus unei intervenții chirurgicale, însă nu a mai putut fi salvat.

După ancheta demarată de Consiliul Județean Gorj, șeful căminului de la Suseni, Stelian Luca, a fost demis din funcție. Dumitru Cotrună, directorul DGASPC Gorj, instituția care răspunde de acest centru, a rămas încă în funcție, deși la două zile după producerea nefericitului eveniment a declarat nonşalant că a fost vorba de un „incident minor”.  

Vizualizări: 1,175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: