Dosarul celor 10 directori de la CEO, mutat la Olt

Dosarul în care zece directori sunt dați în judecată de Fondul Proprietatea, fiind acuzați că au prejudiciat Complexul Energetic Oltenia, a fost strămutat la Tribunalul Olt. Solicitarea a fost făcută de Fondul Proprietatea, principalul motiv fiind expertul, care trebuia să depună expertiza de acum un an, dar nu a făcut-o.
Proba cu expertiza contabilă a fost acceptată la termenul din data de 1 iulie 2015 și nici până acum expertul desemnat Iulia Ramona Tuțu nu a depus documentele. Tuţu este angajata Întreprinderii de Drumuri şi Poduri din subordinea CJ Gorj şi a cerut termene peste termene pentru finalizarea expertizei.
Cine sunt directorii
Zece directori care au făcut parte în anii trecuţi din Directoratul Complexului Energetic Oltenia au ajuns în instanță, Fondul Proprietatea acuzându-i că au prejudiciat compania, pentru că au admis livrarea de cărbune către RAAN şi alte companii în insolvenţă. Reproşul Fondului este acela că directorii ştiau că societatea nu va încasa niciodată banii pe acel cărbune, iar realitatea următorilor ani a confirmat asta. Judecarea este întârziată de faptul că expertul desemnat de instanţă nu a finalizat expertiza. Expert a fost desemnat Iulia Ramona Țuțu, care ocupă și funcția de consilier juridic la Întreprinderea de Drumuri şi Poduri (IDP) Gorj, aflată în subordinea Consiliului Judeţean. Experta spunea că volumul de muncă este unul mare şi că de aceea nu a fost finalizată, dar de atunci a trecut un an și ceva.
Directorii daţi în judecată de Fondul Proprietatea sunt cei care au deţinut funcţii de conducere în perioada respectivă: Laurenţiu Ciurel-fost director general al companiei, Veronica Nica-fost director al Diviziei Financiare, Daniel Pităroiu -fost adjunct la Divizia Financiară, Vasile Ogârlaci - fost director la Divizia Minieră, Daniel Antonie - actualul director la Divizia Minieră, Ion Petroniu – fost director la Strategii Dezvoltare, Aurel Medinţu – fost director Direcţia Energie, Marian Motocu, Sorin Alecu şi Constantin Bălăşoiu - foşti membri în Directorat. 

Vizualizări: 2,104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: