Reguli mai dure pentru cununiile de la Poarta Sărutului

Autoritățile din Târgu Jiu vor să impună reguli noi pentru cuplurile care au în plan să se cunune lângă Poarta Sărutului. Vor putea să facă acest lucru, dar fără să mai adauge alte obiecte de decor. Totul va apărea, negru pe alb, într-un nou regulament pe care vor să-l aprobe municipalitatea și cei de la Centrul „Brâncuși".

După cununia din weekendul trecut, când tinerii căsătoriți au adus scaune, arcade și alte obiecte de decor și aproape că au ascuns Poarta Sărutului în spatele acestora, autoritățile promit un regulament mai aspru, care să interzică acest lucru. „În fiecare weekend sunt căsătorii la Poarta Sărutului. Acum, nu înțeleg, vrei să-ți faci cununia la Poarta Sărutului și tu vii cu tot felul de decoruri ca să nu se mai vadă Poarta Sărutului. De ce mai faci la Poarta Sărutului? V-aș solicita să ne fiți alături pentru modificarea acelui regulament. Pentru mulți, a părut straniu când am impus niște reguli de comportament în jurul operelor lui Brâncuși, iată că ne obligă situația să fim un pic mai duri, cu ghilimelele de rigoare, și să luăm anumite decizii”, a transmis viceprimarul Adrian Tudor.

Acesta le-a reamintit cuplurilor care vor să-și unească destinele lângă Poarta Sărutului că acesta este totuși un monument funerar, iar simbolul sărutului este greșit înțeles de multe ori. „Trebuie să ne gândim bine, în primul rând cei care își doresc să facă acolo cununia civilă, e un monument închinat eroilor. Totuși are un fond de monument funerar. Poarta Sărutului. Sărutul pe care Brâncuși ni l-a lăsat acolo nu e un sărut al iubirii, e un sărut de adio. E una dintre interpretări. Vrei să-ți faci cununia acolo și acoperi Poarta Sărutului de panouri, de flori, de baloane și de stâlpișori? Dacă aduci un moment fericit din viața ta lângă opera lui Brâncuși, e una, dar să aduci kitsch-ul lângă opera lui Brâncuși, nu sunt de acord. Operele au o zonă de protecție. E nevoie, în plus, să spunem negru pe alb, că nu mai poți să vii cu decoruri”, a mai explicat Adrian Tudor.

Vizualizări: 4,803

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: