Două focare de scarlatină confirmate în Târgu Jiu

Alertă maximă în rândul părinților târguijieni. Direcția de Sănătate Publică
(DSP) Gorj a confirmat două focare de scarlatină în municipiu, unii dintre copiii bolnavi fiind deja internați pe secția boli infecțioase a Spitalului Județean. Cele două focare sunt la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” și Școala Gimnazială ”Constantin Săvoiu”.

Atât la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” cât și la Școala Gimnazială ”Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu s-au confirmat câte trei cazuri la clasele primare. Copiii sunt acum sub tratament, iar sălile de curs au fost dezinfectate, spun reprezentanţii Direcției de Sănătate Publică. ”Avem practic un focar cu trei cazuri la Școala ”Constantin Săvoiu”, este un focar cuprins din trei elevi, și un alt focar la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu”. Aceste focare sunt monitorizate, au fost înștiințați părinții, s-a făcut dezinfecție, s-a făcut triaj epidemiologic în fiecare zi la elevii din aceste colectivități și ei primesc tratamentul adecvat de la medicul de familie”, a spus Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.
Autorităţile sanitare le recomandă părinților să țină copiii acasă în momentul în care apar primele semne de boală și să se adreseze medicului de familie sau medicului specialist de la Boli Infecțioase. Asta pentru a evita și îmbolnăvirea copiilor sănătoși, mai spun reprezentanţii DSP Gorj. Deși luni apăruse informația potrivit căreia cadrele didactice le-ar fi spus părinților să nu mai aducă copiii la școală, directorii unităților de învățământ nu au confirmat acest lucru.

Analize la toți copiii
Dorin Tașcău, directorul Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu”, spune că elevii bolnavi au fost scoși din colectivitate, sălile de curs au fost dezinfectate, însă crede că nu este cazul ca părinții să țină elevii acasă. ”Sunt trei cazuri înregistrate și am luat măsurile care se impun în sensul că s-a făcut dezinfecția și o să facem analizele la toți copiii care sunt în clasa respectivă, inclusiv profesorilor. S-a făcut ce trebuia făcut ca să evităm răspândirea bolii. Cazurile au apărut la clasele I și pregătitoare. Nu am recomandat părinților să țină copiii acasă și nici nu cred că este cazul”, a spus Dorin Tașcău, directorul Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu”.
Cert este că scarlatina este o boală infecțio-contagioasă extrem de periculoasă dacă nu se administrează tratamentul corect. În general debutează cu febră foarte mare, dureri în gât și vărsături. Erupția apare și ea în primele 48 de ore și este caracterizată prin bubițe mici roșii care se descuamează în timp.

Vizualizări: 1,190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: