Dragnea, îngropat de prietenii politici

Victor Ponta, Dan Șova, Eugen Teodorovici sunt martorii care i-au ajutat pe procurorii DNA să ajungă la concluzia că Liviu Dragnea este cel care controlează firma Tel Drum. Degeaba se dă Dragnea victima sistemului, a statului paralel sau a președintelui Iohannis. Martorii acuzării sunt foștii lui colegi de arme din Partidul Social Democrat.

Fostul premier Victor Ponta nu s-a ferit să spună public că ei, foștii lideri PSD, știu multe unii despre alții. El a vorbit la DNA despre Dragnea, probabil că e o chestiune de timp până când o va face și actualul lider PSD despre Ponta.

Să nu ne imaginăm că martorii au spus cine știe ce grozăvii la DNA. Au spus însă suficient cât numele lui Dragnea să poată fi legat de dosarul Tel Drum. Șova a povestit procurorului că în PSD toată lumea știa că e firma lui Dragnea: „Noi nu aveam o convingere, noi știam că Tel Drum-ul este al domnului Dragnea, iar domnul Dragnea a spus de mai multe ori personal ca aceasta companie este a lui, chiar a formulat „știi că este a mea”. Nu se discuta la colturi ca Tel Drum este a lui, asta ar fi fost o legenda urbana, nu. Tel Drum era a dansului”.

Declarația lui Șova a fost extrem de clară. Teodorovici a povestit cum s-a supărat Dragnea pe el, crezând că l-a reclamat la Oficiul de Luptă Antifraudă, pe el sau firma lui Tel Drum. Ponta a fost de față la cearta dintre Dragnea și Teodorovici și a confirmat-o procurorilor.

În dosar a mai fost audiat și fostul premier Sorin Grindeanu, cu privire la numirea șefilor de la Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale. Grindeanu nu și-a adus aminte să fi fost ceva în neregulă, iar tăcerea i-a fost recompensată. A fost numit, prin votul parlamentului, la șefia ANCOM, unde veniturile sunt de vreo zece mii de euro pe lună.

Până la urmă, astea sunt detalii. PSD a confirmat, prin mărturiile foștilor lideri, că funcționa ca un organism de produs bani pentru grupurile de interese ale liderilor. PSD este un partid mafiot, dar din păcate și celelalte partide care s-au perindat pe la putere au funcționat la fel. De la arestarea lui Năstase încoace, politicienii nu au învățat nimic. Nu au învățat că protecția de care se bucură este vremelnică, nu au învățat că prieteniile sus-puse sunt de conjunctură, nu au învățat că vine o vreme în care vor plăti. Din păcate, cei mai mulți își educă și copiii în același spirit și îi târăsc în dosarele lor penale.

Buboiul din PSD este foarte mare și greu de înlăturat. Doar procurorii nu o vor putea face. În interiorul partidului nu se naște niciun curent împotriva actualilor lideri și nici nu se va naște, câtă vreme partidul câștigă fluierând alegerile. PSD va pierde din mână electoratul, dar nu pe tema corupției, ci a dezastrului economic pe care este pe cale să-l producă.

Vizualizări: 682

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: