Povestea atleţilor Pâşcu şi Garcea, la Accent Tv

Andreea Pâșcu și Adrian Garcea sunt doar două exemple de sportivi care au făcut performanță în atletism în doar câțiva ani, de când și-au descoperit menirea. Andreea Pâșcu are 20 de ani și de cinci ani se dedică atletismului în întregime, are zeci de medalii și titluri de campioană națională și europeană. În urmă cu câteva zile, Andreea a primit și vestea că va face parte din lotul olimpic al României, proba maraton, la Jocurile Olimpice care vor avea loc peste patru ani la Tokyo.

Pe ploaie sau vânt, cu dureri sau fără dureri, Andreea Pâșcu participă zilnic la cele două antrenamente din Parcul Central. Aleargă zeci de kilometri zilnic pe asfalt, lucru care îi solicită extrem de mult tendoanele și articulaţiile. Spune că i-ar fi mult mai ușor dacă ar alerga pe pământ, ori antrenamentele pe Dealul Târgului erau mai puțin solicitante. Despre participarea sa la Jocurile Olimpice, Andreea spune că antrenamentele vor fi drastice în preajma evenimentului sportiv. Ar trebui să ajungă să alerge 40 de km într-un timp bine stabilit. ”Proba maraton presupune o distanță de 42 de kilometri, presupune un antrenament destul de intens, cel puțin în fiecare zi să ajungem măcar la 25 de km, deși trebuie să trecem de 42 pentru a rezista în concurs. Este o competiție destul de grea și trebuie un antrenament foarte bun, refacere și alimentație pentru a scoate un rezutat bun. La momentul actual îmi ajunge antrenamentul de 15-20 de km în fiecare zi”, a spus Andreea Pâșcu, atletă.
Când nu este în cantonamente și nici la competiții, Andreea este la facultate căci studiază la Universitatea ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, Facultatea de Educație Fizică și Sport. Extrem de conștiincioasă și cu un simț al realității ieșit din comun, Andreea spune că niciun rezultat de-al ei nu ar fi fost posibil dacă nu ar fi muncit pe brânci.
Nici cealaltă speranță a atletismului românesc, Adrian Garcea, nu se lasă mai prejos. Cu cinci titluri de campion național, Garcea se pregătește acum pentru competițiile din decembrie și de anul viitor. ”O să participăm la Campionatul Balcanic de Cross și după aceea la Campionatul European de Cross. La cel Balcanic sperăm să venim cu medalie și la Campionatul European tot așa, deși este mai greu acolo”, a spus Adrian Garcea, atlet. Povestea celor două mari speranțe ale atletismului românesc o puteti viziona doar la Accent Tv, vineri, începând cu ora 19 în cadrul emisiunii ”Despre noi, oamenii”.

Vizualizări: 1,838

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: