Drumul expres Târgu Jiu - Craiova, departe să înceapă. „Va merge greu”

Un singur constructor a depus ofertă să realizeze parcarea din zona Lainici și podul peste Jiu. În schimb, interesul a fost mai mare pentru drumul expres Târgu Jiu – Craiova. În acest caz, trei firme au depus oferte și urmează ca, în curând, să fie desemnată cea câștigătoare. În ambele cazuri, lucrările ar putea fi demarate abia anul viitor. Cel mai greu va începe realizarea drumului expres și asta din cauza planurilor parcelare care lipsesc și vor pune bețe în roate constructorului.

Drumul expres Târgu Jiu – Craiova va avea peste 100 de kilometri. Șantierul ar putea fi deschis abia într-un an. 27,661 milioane de lei este valoarea acestei lucrări. În prezent, sunt verificate ofertele depuse de firmele interesate să construiască drumul.

La fel stau lucrurile și în privința proiectului din Defileul Jiului. Aici, un singur constructor s-a dovedit interesat să realizeze parcarea și podul peste Jiu, în apropiere de Mânăstirea Lainici. „La fel, și podul și parcarea de la Lainici sunt la același stadiu, de evaluare a ofertei. Și acolo este un singur constructor înscris, iar la drumul expres Craiova – Târgu Jiu s-au depus trei oferte. Sunt în procedura de verificare și urmează să fie desemnat câștigătorul. Acolo este studiul de fezabilitate, proiectul tehnic, exproprieri. Nu durează foarte mult până să ajungem la proiectul tehnic de execuție. Din păcate, județul Gorj nu are planurile parcelare ca alte județe și iarăși va merge greu. Este o mare problemă. La Târgu Jiu, nici acum nu s-au depus planurile parcelare”, a spus la Sud FM Cristi Tudor, reprezentant al Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,419

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: