Dudele contribuie la reducerea glicemiei și a colesterolului

Dudele sunt fructe foarte nutritive, care pot fi incluse în dietă pe durata anotimpului cald. Un aport constant al acestor alimente vegetale poate aduce o serie de efecte pozitive asupra sănătății. 

Dudele au un conținut bogat în nutrienți și un număr scăzut de calorii. Printre substanțele esențiale, care se regăsesc în compoziția acestora, se numără: fibre, vitamina C și vitamina K. Deoarece asigură senzație de sațietate pe parcursul zilei, pot sprijini procesul de slăbire.

Consumul de dude poate contribui la susținerea procesului de slăbit și menținerea sănătății ficatului. Totodată, includerea acestora în alimentație poate fi foarte eficientă, mai ales atunci când sunt în sezon și se dezvoltă în condiții naturale.

De asemenea, dudele se regăsesc printre fructele cu un conținut bogat în fier, un mineral esențial pentru sănătatea organismului. Acestea pot îmbunătăți digestia și pot întări imunitatea.

Beneficiile consumului de dude includ îmbunătățiri la nivelul coelsterolului. Fibrele prezente în dude sunt preponderent fibre insolubile, dar conțin aproximativ un sfert fibre solubile sub formă de pectină, un pigment natural. Fibrele solubile sunt un tip de fibre care pot absorbi apa, pot ajuta la diminuarea nivelului de colesterol din sânge și pot contribui la reducerea riscului de a dezvolta afecțiuni cardiace.

Anumiți compuși găsiți doar în compoziția dudelor ar putea avea un efect benefic asupra sănătății ficatului. Acestea pot contribui la susținerea sănătății acestui organ și pot proteja împotriva bolilor hepatice. Dudele pot fi eficiente în prevenirea bolii ficatului gras. 

Consumul de dude poate reduce numărul de creșteri bruște ale nivelului de zahăr din sânge. Acestea conțin un tip de compus, care poate preveni acțiunea unei enzime prezente în intestine de a descompune carbohidrații.

Beneficiile consumului de dude includ potențiale proprietăți de a preveni apariția cancerului. Conținutul lor bogat de antioxidanți poate ajuta la combaterea efectelor dăunătoare ale moleculelor instabile, denumite radicali liberi și pot proteja împotriva deteriorării celulelor. Totodată, poate combate stresul oxidativ, un proces care poate favoriza dezvoltarea cancerului.

Galerie foto


Vizualizări: 886

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: