Dulceaţa de „cinci minute”

Dulceața, indiferent din ce fructe vreţi să o preparaţi, se poate face şi fără fierbere îndelungată. Mai ales că astfel toate vitaminele se păstrează în fructe şi acestea nu îşi schimbă culoarea.

În epoca modernă nu mai e necesar să staţi ca bunica lângă ceaun cu orele pentru a fierbe bine dulceaţa. Există o reţetă de  „dulceață în 5 minute” care poate fi gătită din orice fel de fructe. Cu cât mai puțin dulceața este fiartă cu atât este mai bună și fructele își păstrează gustul, forma și aroma nemodificate. Pentru această rețetă sunt perfecte: zmeura, coacăzele, căpșunile și vișinele.

Ingrediente:

-1 kg de fructe;

-1 kg zahăr;

-4 linguri suc de lămâie (la vișine nu trebuie să adăugați).

Mod de preparare:

Spălați fructele alese, dacă folosiți vișine atunci veți îndepărta sâmburii. Presărați-le cu zahăr și lăsați-le pe noapte în frigider.

Dimineața puneți vasul în care sunt fructele pe foc mediu și dați-le în clocot. Când încep să fiarbă adăugați sucul de lămâie și fierbeți încă 5 minute. Folosiți un ceaun mare, o cratiță sau un lighean din metal. Folosiți doar lingură de lemn când amestecați.

Turnați dulceața în borcane sterile, pe care le veți închide ermetic. Dulcețurile de casă se păstrează foarte bine și în condițiile unui apartament urban, fără să fie puse în frigider, nu se acresc și nu explodează.

Vizualizări: 1,477

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: