Musaca de cartofi cu carne tocată

Musacaua de cartofi se poate prepara foarte repede într-un vas de yena care se pune la cuptor cu toate ingredientele deja pregătite. Pentru o musaca gustoasă aveți nevoie de 500g carne tocată, 5-6 cartofi, sos de roșii, smântână și ouă.

Iată care sunt ingredientele necesare pentru a umple un vas de yena.

-      500 g carne tocată,  

-      5-6 cartofi,

-      3 linguri sos de roșii,

-      1 foaie de dafin,

-      cimbru,

-      mărar,

-      pătrunjel,

-      sare,

-      piper,

-      3 linguri smântână,

-      3 ouă,

-      2 cepe.

Mod de preparare: Pentru început punem cartofii la fiert şi într-un bol amestecăm carnea tocată cu ceapa tăiată mărunt. Adăugăm 500 ml de apă, condimentele, pătrunjelul și sosul de roșii şi amestecăm foarte bine. Într-un bol separat, batem smântâna cu ouăle.

După ce s-au răcit, tăiem cartofii rondele. Pe un vas yena, așezăm un strat de cartofi, deasupra adăugăm un strat de carne tocată, iar la final acoperim cu un strat de smântână.  Procedăm la fel până terminăm toate ingredientele. Coacem la temperatura de 180 de grade, iar când se rumenește frumos este gata pentru servit.

Vizualizări: 2,493

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: