Echipa lui Militaru, dezavantajată de arbitraj în meciul cu Poli Iași

Gorjeanul Dragoș Militaru a reclamat faptul că echipa sa a avut penalty clar și un gol valabil anulat în meciul cu Poli Iași. Antrenorul abia așteaptă ultimul meci din acest sezon, de la Galați, și speră să ajungă cu echipa să joace baraj de promovare.

La fel ca în meciul din sezonul regulat, când Cătălin Buși a luat decizii prin care Poli Iași a întors soarta partidei desfășurate la Dej, revenind de la 0-1 și câștigând cu 2-1, și partida din returul play-off-ului Ligii 2 dintre Unirea Dej și Poli Iași a fost influențată major de deciziile brigăzii de arbitri condusă de Robert Avram.

Într-un joc în care oricum Poli Iași nu mai avea niciun obiectiv cu adevărat important, arbitrii au luat decizii care au dezavantajat Unirea Dej, echipă aflată în lupta pentru calificarea în barajul de promovare. În prima repriză, arbitrul din Pitești nu a sancționat un henț clar în careu al lui Ștefanovici, deci nu a dictat penalty, iar în partea secundă, la semnalizarea asistentului George Duță, golul lui Alexandru Pop a fost anulat, deși nici reluările TV nu arată un offside la poziția atacantului.

În final, 0-0 s-a încheiat jocul din returul play-off-ului dintre Unirea Dej și Poli Iași, desfășurat luni, pe stadionul Municipal din Dej, același rezultat pe care cele două echipe îl înregistraseră și în partida tur, în Copou.

După joc, tocmai la aceste două faze tratate de arbitrul Robert Avram în favoare Politehnicii Iași s-a referit antrenorul Dragoș Militaru, considerând, astfel, că echipa sa ar fi meritat victoria. Nu neapărat pentru aceste două situații mari din care putea debloca tabela, ci și a evoluției din întreg jocul, Unirea având alte câteva situații bune de a marca, o dată lovind chiar transversala.

”Încă un punct muncit adăugat de noi în clasament. Cred că meritam să câștigăm astăzi, am revăzut și eu faze acum. Penalty a fost clar în prima repriză, mai clar de atât nu cred că se putea. Gol valabil anulat în repriza a doua. Cel puțin pe linie au fost, Alex Pop și cu primul fundaș al lor din linie. Deci un gol corect anulat, un penalty nedat și încă trei-patru situații ale noastre foarte clare din care n-am putut să înscriem și să ne apropiem cu un pas și mai mare de baraj. Dar, până la urmă, e un punct, se adună și o să se joace totul în ultima etapă”, a comentat Militaru, care e de părere că jucătorilor săi le-a lipsit și de această dată luciditatea la finalizare.

Interesant este că același arbitru central Robert Avram a fost delegat de CCA să conducă și partida din turul play-off-ului dintre Poli Iași și Unirea Dej, încheiată la scorul de 0-0. Atunci, Dragoș Militaru a primit un cartonaș galben din partea lui Avram, pentru comentarii pertinente ale antrenorului față de o decizie a arbitrului de a acorda cartonaș galben la un duel în urma căruia Denis Roș a sângerat la cap și apoi a aflat că nu mai poate evolua în acest sezon din cauza accidentării.

Dragoș Militaru e mulțumit de ceea ce a realizat echipa sa, în contextul în care, spune el, nu mai are nici măcar 20 de jucători valizi, ba chiar e mândru că Unirea a ajuns să fie în al doilea obiectiv stabilit pentru acest play-off până în ultima rundă.

Vizualizări: 341

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: