Edilitara SA preia Stadionul Municipal și Sala Sporturilor din Târgu Jiu!

Consiliul Local Târgu Jiu a votat în Ședința Extraordinară din data de 4 martie un proiect inițiat de primarul Marcel Romanescu, prin care Complexul Sportiv Municipal din Târgu Jiu trece în administrarea Edilitara SA. Proiectul a fost supus aprobării consilierilor care au votat majoritatea pentru, 18 din cei 19 prezenți, doar un vot fiind împotrivă.

Prin Hotărârea nr.131 din 4 martie 2024, practic, toată baza sportivă din Complexul Sportiv Municipal, trece în administrarea celor de la Edilitara, care au deja în administrare din 2023 Bazinul de înot didactic, aflat și acesta în incinta bazei sportive chiar dacă nu e chiar un obiectiv sportiv ci mai degrabă didactic. 

Proiectul este de fapt o propunere „de completare, modificare și actualizare a Regulamentului și caietului de sarcini al serviciului de administrare a domeniului public și privat al Municipiului Târgu Jiu, precum și încheierea unui act adițional de delegare a gestiunii nr. 48591/ 19.11.2020 încheiat cu S. Edilitara SA”, după cum se precizează în document. 

Concret, baza sportivă a fost până acum în administrarea Direcției de Evidența Patrimoniului și Fond Locativ, o direcție mai nouă din cadrul primăriei, adică fosta Direcție de Patrimoniu care s-a comasat cu Fondul Locativ. Trebuie precizat că nici una dintre aceste foste direcții din care s-a format o nouă direcție nu avea legătură cu sportul, la fel ca și aceasta nouă care are doar sediul în stadion. Și, după cum s-a și văzut, direcția a fost cam praf la capitolul administrare a bazei sportive care a ajuns în paragină după ce a fost preluată de la Pandurii. 

Cum s-a reușit acest lucru, e foarte simplu! Compartimentul care administra Stadionul, terenurile de antrenamente și Sala Sporturilor a fost lăsat strategic fără personal, pe cale naturală sau forțat. Adică muncitorii, calificați sau nu, fie au ieșit la pensie, fie au fost trimiși către alte direcții din cadrul primăriei și forțați în acest mod să se pensioneze anticipat. Astfel, compartimentul respectiv a rămas și fără electricieni, și fără instalatori și chiar fără femei de serviciu, din cei peste 20 de angajați pe care îi avea la înființare.

În acest moment mai există cinci persoane care se ocupă de activitatea din tot Complexul Sportiv, și, evident, pentru că așa s-a dorit, au făcut cu greu față situației. Fiind vorba de două obiective importante, stadion și sală, sau chiar trei dacă se include și terenul sintetic, cel mai solicitat din baza sportivă, cei de la Edilitara vor avea nevoie serioasă de personal pentru a putea deservi toată baza sportivă, pentru că acolo este activitate și seara dar și în weekend. 

Dacă în stadion meciurile sunt o dată sau de două ori pe săptămână, la Sala Sporturilor și pe terenul sintetic este activitate aproape non-stop, de dimineața până la miezul nopții uneori iar în weekend sunt meciuri non-stop. 

Nu este specificată o dată până la care Edilitara va prelua baza sportivă dar e clar că va mai dura destul de mult timp fiind vorba de o preluare a unei gestiuni uriașe, iar cei care vor semna pentru a o prelua vor avea și o mare răspundere, știut fiind faptul că acolo vin zilnic sute de sportivi și, în mod special, sute de copii din Târgu Jiu și din județ.

Galerie foto







Vizualizări: 3,705

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: