Ultimul weekend de toamna blândă la munte

Turiștii sunt invitați să se bucure de vremea încă frumoasă de la munte. În stațiunea Rânca și pe Transalpina se anunță un weekend de toamnă blândă chiar dacă suntem la final de octombrie.

Șoseaua ar fi trebuit să fie închisă pe 20 octombrie, dar vremea bună a făcut ca Transalpina să rămână deschisă în continuare.

Deşi toamna ar trebui să-şi intre în drepturi şi ar trebui să avem parte de temperaturi negative şi de condiţii de brumă, vremea va fi caldă în continuare. În acest weekend, temperaturile se vor situa peste cele obişnuite pentru această perioadă. Vor fi valori termice ce vor trece de 20 de grade Celsius. În zona montană din Gorj, mercurul va urca până la 13-14 grade. Precipitații sunt anunțate abia din a doua săptămână din noiembrie, transmit meteorologii.

Drumarii atenționează că, pe Transalpina, rămân valabile restrictiile și în aceste zile. Se poate circula doar pe timpul zilei, viteza maximă este de 30 de kilometri pe oră, iar mașinile mai mari de 3,5 tone nu au voie pe cel mai înalt drum din țară.

Vizualizări: 1,143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: