Efectele miraculoase ale consumului de afine

România este un exportator de afine, dar nu şi un consumator. Asta în ciuda faptului că afina este considerată un fruct miraculos prin efectele asupra organismului. Afinele sunt fructele cu cei mai mulţi antioxidanţi, peste 13.000, astfel că sunt folosite pentru combaterea multor afecţiuni.

Bune pentru vedere

Afinele previn apariţia cataractei, uscarea ochilor şi infecţiile, deoarece au un nivel ridicat de antocianozide.

Tratează diabetul

Fructele şi frunzele de afin reglează glicemia, deoarece conţin mirtilină, o substanţă denumită şi insulina vegetală.

Combat infecţiile urinare 

Sucul de afine este recomandat celor care suferă de cistită, deoarece ajută la îndepărtarea din tractul urinar a bacterilor E.coli şi Proteus.

Ajută sistemul nervos 

Afinele conţin cantităţi mari de vitamina A, B, C si E, zinc, sodiu, potasiu, cupru, magneziu, fosfor, mangan şi antociani. Consumul de afine previne degenerarea sau distrugerea neuronilor.

Distrug celulele canceroase

Cel mai puternic anti-oxidant din afine este acidul elagic. Acesta previne apariţia mutaţiilor şi malignizarea celulelor din organism. O cură de trei săptămâni cu afine poate induce moartea celulelor canceroase din colon.

Reduc colesterolul 

Consumul de afine inhibă producţia unei enzime pe care ficatul nostru o transformă în colesterol.

Vizualizări: 3,876

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: