Emoții pentru sute de copii din cadrul DGASPC Gorj

Sute de copii din sistemul de protecție specială din centrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj vor începe școala luni. Mai exact, este vorba despre 269 de copii, dintre care 20 sunt preșcolari, restul fiind elevi de școală generală, liceu și școli profesionale.

De asemenea, în sistemul de protecție al DGASPC Gorj se regăsesc și 18 tineri care sunt studenți, opt dintre ei provenind din centre rezidențiale și 10 aflându-se la asistenți maternali.

”Pregătirile pentru noul an școlar s-au finalizat, fiind achiziționate ghiozdane, rechizite, articole vestimentare, încălțăminte și alte obiecte necesare pentru școală. În plus, sunt stocuri suficiente de materiale anti-covid, astfel încât copiii să se deplaseze în deplină siguranță la școală și să fie protejați. Totodată, s-au luat și măsuri specifice în eventualitatea trecerii la cursuri online, copiii din sistem dispunând de tehnologie corespunzătoare și de baza materială necesară desfășurării orelor online”, transmite Minodora Sucea, purtător de cuvânt al DGASPC Gorj.

Vizualizări: 2,262

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: