Erdogan a câștigat alegerile în Turcia

Autorităţile electorale turce l-au proclamat pe preşedintele în exerciţiu Recep Tayyip Erdogan învingător în alegerile prezidenţiale de duminică, cu o ”majoritatea absolută” a voturilor valid exprimate încă din primul tur de scrutin.

După numărarea a peste 99% din voturi, Erdogan s-a clasat în fruntea alegerilor prezidenţiale cu un rezultat de 52,5%, potrivit Anadolu, iar alianţa dominată de AKP s-a clasat pe primul loc cu 53,61% în cele legislative.

Turcia a ales să "lupte cu determinare împotriva tuturor grupurilor teroriste ", a declarat luni preşedintele Recep Tayyip Erdogan după câştigarea alegerilor prezidenţiale, relatează dpa.

"Turcia a făcut alegerea în favoarea protejării democraţiei, a drepturilor şi libertăţilor sale, menţinând reformele. Turcia a făcut o alegere în favoarea creşterii, dezvoltării, investiţiilor", a spus el.

Turcia "va câştiga o reputaţie mult mai bună pe scena internaţională şi va ameliora condiţiile de pace şi prosperitate pentru fiecare dintre cetăţenii'' ei, a subliniat Erdogan.

Vizualizări: 973

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: