Alegerile din Chişinău, invalidate. Mandatul lui Năstase, anulat!

Alegerile din Chișinău, câștigate de pro-europeanul Andrei Năstase, au fost invalidate de instanță. Judecătoria Chișinău nu a validat marţi mandatul primarului ales al Chișinăului, Andrei Năstase, declarând nevalabile rezultatele alegerilor din 3 iunie curent.

Primarul ales al Chișinăului, Andrei Năstase, îndeamnă susținătorii să nu se dedea provocărilor și anunță că va contesta decizia Judecătoriei Chișinău la Curtea de Apel.

Andrei Năstase, candidatul Platformei Demnitate şi Adevăr, a câștigat al doilea tur al alegerilor, cu 52,5% din sufragii, devansaându-l pe candidatul socialiştilor, Ion Cerban.

Reprezentanţii socialiştilor au depus câteva contestaţii în instanţă, în care au cerut magistraţilor să decidă dacă Andrei Năstase a încălcat legislaţia electorală sau nu. Socialiştii au prezentat argumente, potrivit cărora Năstase ar fi făcut agitaţie electorală în ziua alegerilor şi ar fi folosit susţinerea externă.

„Cunoaștem cu cine avem de a face, cu o mafie pentru care nu contează votul cetățenilor. Eram pregătiți pentru orice. Nimic nu recomanda o asemenea hotărâre. Eu mi-am dorit participarea presei la ședință. Asta s-a vrut. S-a tărăgănat până în noapte. Eu fac un îndemn către toți - să nu facem absolut nimic în această seară”, a declarat primarul ales Andrei Năstase.

Vizualizări: 3,949

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: