Escaladă de Ziua Copilului

Gorjenii care doresc să le facă o surpriză copiilor de ziua lor sunt invitați la aventură, pe Cheile Sohodolului, pentru a trăi o experiență unică alături de cei mici. Este vorba de un eveniment care vine în sprijinul copiilor, dar și al adolescenților care vor să facă primii pași în cățărare sau care vor să-și perfecționeze cunoștințele deja acumulate.

Evenimentul se adresează familiilor dornice de o experiență nouă, cu mențiunea că minorii pot participa doar cu acordul scris al părinților.

Activitățile se vor desfășura pe Cheile Sohodolului, luni, 31 mai, cu începere de la ora 9.30, și constau în cățărare manșă, cu asigurare de sus, pe trasee variate pentru familiarizarea cu stânca și cu tehnica specifică, tehnici și elemente tehnice specifice cățărării pe stâncă, utilizarea prizelor de mână și de picior, folosirea aderenței, poziționarea pe prize, echilibrul, manevre de siguranță, asigurarea coechipierului, rapelul, folosirea corectă a echipamentului individual precum și tipuri de prize și metode de prindere.

Cei care doresc să participe la aceste eveniment de o zi trebuie să aducă cu ei încălțăminte trek, pantaloni trek comozi la mișcările ample, polar, windstopper, căciulă în caz de vreme rece, în special sera, pelerină de ploaie, rucsac de 20-35L, cort, sac de dormit, izopren, trusa medicală individuală, apă și pachet cu mâncare.

Organizatorii pot închiria doritorilor cort echipat la prețul de 50 de lei pe zi, iar cei care doresc să se odihnească în condiții de confort sunt sfătuiți să facă rezervare la una din pensiunile din zonă.

Prețul pentru o zi de aventură este de 100 de lei, iar inițierea este făcută de instructori sportivi și ghizi montani autorizați.

Vizualizări: 1,213

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: